Πάτρα: Ευκάλυπτοι ήταν και πάνε… (φωτο)

Ήταν 4 Σεπτεμβρίου του 2021 όταν συνεργεία του δήμου Πατρέων μετέφεραν ευκαλύπτους που είχαν κοπεί και ξεριζωθεί από τον Άγιο Αλέξιο, στο υπό κατασκευή Βόρειο Πάρκο, στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Οι ευκάλυπτοι φυτεύτηκαν δίπλα στο κύμα, με την ελπίδα να "πιάσουν" και να μεγαλώσουν γρήγορα. Δυστυχώς όμως λίγους μήνες μετά, ολόκληρη η δεύτερη σειρά που είχε φυτευθεί στο σημείο, πλέον δεν υπάρχει!

Δύο κορμοί έχουν μείνει στην άκρη, καθώς οι ρίζες τους δεν κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανά τα δέντρα, ενώ οι υπόλοιποι κορμοί έχουν ήδη φύγει από το σημείο. Φυσικά και οι μεγάλες τρύπες που είχαν ανοιχτεί για να τοποθετηθούν τα δέντρα, κλείστηκαν με χώμα από τα συνεργεία, δημιουργώντας μια χωμάτινη επίπεδη επιφάνεια.

Πάτρα: Ευκάλυπτοι ήταν και πάνε... (φωτο)

Οι δέκα ευκάλυπτοι, είχαν μεταφερθεί από την υπό κατασκευή πλατεία στον Άγιο Αλέξιο και στην θέση τους, έχει προγραμματιστεί να φυτευτούν 75 νέα δέντρα και επιπλέον θάμνοι, όπως ακριβώς αναφέρεται στην εγκεκριμένη και χρηματοδοτημένη μελέτη, από το Πράσινο Ταμείο με 770.000 ευρώ. Μάλιστα η απομάκρυνση των δέντρων από την περιοχή είχε προκαλέσει τότε αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων της περιοχής, αλλά και αντιπαράθεση ανάμεσα στην δημοτική αρχή και παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Πάτρα: Ευκάλυπτοι ήταν και πάνε... (φωτο)


Πηγή