Πάτρα: Κοντά στο 90% τα μαγαζιά που μπήκαν σε διακανονισμό για το ρεύμα το τελευταίο 6μηνο

Δεν "αγγίζουν" την αγορά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα και αυτό πλέον είναι δεδομένο.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Μάκη Μακρή όλα όσα ανακοινώθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη αφήνουν εκτός την επιχειρηματικότητα για το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Όσο για το δίμηνο του Μαΐου – Ιουνίου; «Η βοήθεια που παρέχεται στα καταστήματα και στις επιχειρήσεις έχει να κάνει με διάφορες διακυμάνσεις που θα φανούν στην πράξη.

Οπότε δεν γνωρίζουμε να πούμε με ακρίβεια τι είδους βοήθεια είναι αυτή και αν πραγματικά θα δώσει μία ανάσα για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο ζήτημα του ρεύματος που αποτελεί πλέον ένα σοβαρό πρόβλημα για όλα τα καταστήματα.

Το δεδομένο είναι ότι για το προηγούμενο χρονικό διάστημα, το διάστημα όλων αυτών των μηνών που οι λογαριασμοί έρχονταν διογκωμένοι, κυρίως εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής, οι επιχειρήσεις δεν θα πάρουν καμία επιδότηση για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των οφειλών τους».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτιμάται ότι το ποσοστό των καταστημάτων που μπήκαν τους τελευταίους έξι – εφτά μήνες σε καθεστώς διακανονισμών, πληρώνοντας δόσεις, μη μπορώντας να ανταποκριθούν στο σύνολο των εξοφλητικών λογαριασμών τους, ξεπερνάει στην Πάτρα το 90%.

«Και όμως η επιχειρηματικότητα και τα εμπορικά μαγαζιά μένουν για ακόμα μία φορά εκτός…» καταλήγει ο κ. Μακρής.


Πηγή