Πάτρα: Πέταξαν από το μπαλκόνι 60.000 ευρώ για να… σώσουν τα παιδιά τους

Απανωτά περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων με λεία 60.000 ευρώ στην Πάτρα – Οι επιτήδειοι κάλεσαν τις ανυποψίαστες γυναίκες και τους ενημέρωσαν ότι τα παιδιά τους χρήζουν άμεσης βοήθειας

Δύο απανωτά περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Πάτρα. Σύμφωνα με το pelop οι επιτήδειοι απέσπασαν περίπου 60.000 ευρώ με θύματα δυο γυναίκες 84 και 67 ετών αντίστοιχα, που διαμένουν στο κέντρο της Πάτρας.

Και στις δύο περιπτώσεις οι επιτήδειοι κάλεσαν τις ανυποψίαστες γυναίκες και τους ενημέρωσαν ότι τα παιδιά τους χρήζουν άμεσης επέμβασης μετά από τραυματισμό σε τροχαίο. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών, οι άγνωστοι απατεώνες, ενημέρωσαν τις γυναίκες πως απαιτείται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να χειρουργηθούν άμεσα τα παιδιά τους.

Οι ηλικιωμένες υπό το καθεστώς σύγχυσης, συμφώνησαν να δώσουν τα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποι τους. Στην περίπτωση της 84χρονης φέρεται να της ζητήθηκε το χρηματικό ποσό των 80.000 ευρώ, με τη γυναικά να δηλώνει πως διαθέτει μόνο 35.000 ευρώ, χρήματα που φύλασσε στο σπίτι και στα οποία είχε άμεση πρόσβαση. Από την 67χρονη με την ίδια μέθοδο απέσπασαν 25.000 ευρώ.

Τα θύματα, ακολουθώντας τις οδηγίες του «γιατρού», έβαλαν σε σακούλες τα χρήματα και τις πέταξαν από το μπαλκόνι, όταν έξω από τις πολυκατοικίες που διαμένουν επί των οδών Μαιζώνος και Κανακάρη, αντίστοιχα, έφθασε κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού, ο παραλήπτης των «δεμάτων».

Τα περιστατικά καταγγέλθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών, με τους αστυνομικούς να συλλέγουν στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών. Εκτιμάται πως πρόκειται για νέο «χτύπημα» σπείρας προερχόμενης από τη Βουλγαρία.