Πραγματοποιήθηκαν οι Ημερίδες με τίτλο: “Αποτελεσματικές πρακτικές διαχείρισης του άγχους των εξετάσεων στο […]

282063000_701221161139387_925009475309506359_n-1024x768.jpg

Πραγματοποιήθηκαν δυο ενδιαφέρουσες ημερίδες στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας που τις διοργάνωσε με το ΚΕ.ΔΑ.ΣΥ Λευκάδας με θέμα “Αποτελεσματικές πρακτικές διαχείρισης του άγχους των εξετάσεων -ο ρόλος των γονέων ” την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 και ώρα 6 μ.μ για τους κηδεμόνες των μαθητών του Λυκείου και τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 και ώρα 6 μ.μ για τους κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου. Ομιλίτρια ήταν η κα Καββαδά Ανέττα ψυχολόγος του ΚΕΔΑΣΥ ενώ συντονίστρια της δράσης ήταν η υποδιευθύντρια του σχολείου κα Αρματά Μαρία.

Στόχος ήταν να ενημερωθούν οι γονείς για το άγχος και τις διάφορες μορφές του, για το πως αντιμετωπίζεται αλλά και για το πως συνδέεται με τη σχολική ζωή και με τις εξετάσεις. Ακόμα υπήρξε ενημέρωση για ορισμένες πρακτικές οδηγίες που θα βοηθήσουν τους μαθητές για μια αποτελεσματικότερη μελέτη. Οι γονείς ενημερώθηκαν για τρόπους αντιμετώπισης του άγχους των μαθητών πληροφορήθηκαν για το “παραγωγικό άγχος”, αλλά και για κάποια συμπτώματα του άγχους στο σώμα μας.

Τέλος, έγινε αναφορά για τις διαφορές “μελετώ” και “διαβάζω” για διάφορα είδη μαθησιακό στυλ αλλά και για οργάνωση και σωστή διαχείριση του χρόνου.

Ευχής έργον είναι να γίνονται περισσότερες τέτοιες ημερίδες γιατί είναι απόλυτα χρήσιμες.

The post Πραγματοποιήθηκαν οι Ημερίδες με τίτλο: “Αποτελεσματικές πρακτικές διαχείρισης του άγχους των εξετάσεων στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας first appeared on Lefkas News.


Πηγή