Σεμινάριο ενδυνάμωσης των ωφελούμενων ΤΕΒΑ της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υλοποιεί στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων της Πράξης: «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ» με Κωδικό ΟΠΣ 5000144 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) 2014-2020» Σεμινάριο ενημέρωσης και ενδυνάμωσης των ωφελούμενων της Κοινωνικής Σύμπραξης.

Μεσούσης της υγειονομικής κρίσης, οι οικονομικά ευπαθείς πληθυσμοί-ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ αντιμετωπίζουν μια δύσκολη και αγχώδη καθημερινότητα η οποία παρεμποδίζεται από διάφορες συνθήκες όπως ανέχεια, δυσκολία εύρεσης εργασίας, προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας κα, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό να πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ενδυνάμωσης τους. Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να υλοποιηθεί Σεμινάριο σε ωφελούμενους ΤΕΒΑ της ΚΣ ΤΕΒΑ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Δράση ενημέρωσης, πληροφόρησης και ενδυνάμωσης των ωφελούμενων ΤΕΒΑ 2015-2016» σε 4 θεματικές ενότητες, που έχουν προκύψει από χαρτογράφηση των αναγκών των ωφελούμενων.

Οι εισηγήσεις αφορούν τις εξής θεματικές:

  • Διατροφικές Συμβουλές [Εισηγήτρια: κα. Σοφία Μασούρα, Διαιτολόγος Διατροφολόγος]
  • Πρώτες Βοήθειες [Εισηγήτρια: κα.Μαρία Δημουλά – Πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού Κέρκυρας]
  • Άγχος και στρες. Διαχείριση και αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων [Εισηγήτρια: κα. Γεωργία Πανίτσα, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή θεραπεύτρια]
  • H σημασία της σωματικής άσκησης στα άτομα 3ης ηλικίας [Εισηγητής: κ. Επαμεινώνδας Κώνστας, MSc Φυσικής Αγωγής]

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 12/05/2022 ώρα 18.00 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Δικαίωμα συμμέτοχης έχουν οι ωφελούμενοι ΤΕΒΑ της ΚΣ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων οι οποίοι θα ενημερωθούν μέσω sms και τηλεφωνικά.

The post Σεμινάριο ενδυνάμωσης των ωφελούμενων ΤΕΒΑ της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων first appeared on Lefkas News.


Πηγή