Συνάντηση Πέτρου Ψωμά με τον Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη

Έναν ακόμα επιτυχημένο δήμαρχο συνάντησε ο Πέτρος Ψωμάς στο πλαίσιο των επαφών του με αυτοδιοικητικούς παράγοντες ανά την Ελλάδα που κατέχουν τη θέση του δημάρχου και υπηρετούν τις πόλεις τους ουσιαστικά. Ο λόγος για τον δραστήριο Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, νέο, ανεξάρτητο και παραγωγικό σε πρωτοβουλίες και δράσεις, από την πρώτη εκλογή του το 2014.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το σημερινό αυτοδιοικητικό τοπίο και εντόπισαν τα κοινά των δήμων τους και της φιλοσοφίας αντιμετώπισης των ζητημάτων, συμφωνώντας πως αποτελούν και οι δύο «φωνές της λογικής και του αυτονόητου». Ο Δήμαρχος Αλίμου μίλησε στον επισκέπτη του για τις καλές πρακτικές του δήμου (σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, τις ψηφιακές υπηρεσίες προς τους δημότες κ.α.). Παρουσίασε επίσηςτις αναπτυξιακές προοπτικές που προωθεί για τον τόπο του (ανάπλαση μαρίνας, εμβληματικές επενδύσεις στην αθηναϊκή ριβιέρακαι άλλα μεγάλα έργα) που μεταμορφώνουν τον Άλιμο, ανάγοντάς τον σε έναν σύγχρονο δήμο.

Ειδική μνεία έγινε στη μαρίνα, με αφορμή και την πρόταση του σπιράλ για δημιουργία μιας νέας σύγχρονης μαρίνας στο λιμάνι της Πάτρας. Η μαρίνα του Αλίμου είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα με 1.064 θέσεις ελλιμενισμού, ενώ διαθέτει και χώρο διαχείμασης για 600 σκάφη. Μπορεί να φιλοξενήσει γιοτ μήκους έως 40 μέτρων. Το 2021 ξεκίνησαν έργα ανάπτυξης που θα την εμπλουτίσουν με πολλές επιπλέον χρήσεις και θα την αναβαθμίσουν σε μία από τις πιο σύγχρονες μαρίνες της Μεσογείου.

Τα έργα έχουν αρχίσει να αποδίδουν δημιουργώντας προϋποθέσεις τουριστικής κίνησης και ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Σε συνεργασία, εξάλλου, με τους όμορους δήμους Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου λαμβάνονται συνεχώς πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Επιπλέον, οΆλιμος είναι από τις ελληνικές πόλεις που επενδύουν στην καινοτομία και την ποιότητα ζωής. Πρόσφατα μάλιστα απέσπασε τέσσερα βραβεία στα Best CityAwards.

Ο Ανδρέας Κονδύλης ασχολείται από μικρός με τα δημοτικά θέματα καιέχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση από ποικιλία ρόλων (Αναπληρωτής Δημάρχου,Αντιδήμαρχος κ.α.). Το 2013, πεπεισμένος ότι τα παλιά σχήματα έχουν εξαντλήσει το χρόνο τους, άρχισε τον δικό τουαγώνα για τον δήμο του, μακριά από κομματικές εξαρτήσεις. Με τη συμπαράσταση άξιων συνεργατών δημιούργησε την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Αγαπώ τον Άλιμο», η οποία διοικεί την πόλη ως δημοτική αρχή τα τελευταία οκτώ χρόνια, με συνέπεια και αποτελεσματικά.


Πηγή