Α. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο», με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, μίλησε το βράδυ της Τρίτης ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Αναφερόμενος στις συνεργασίες, τόνισε ότι «όπως και όταν ρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης αν μπορεί να κυβερνήσει με τον κ.Βελόπουλο, και απάντησε ότι ‘’εγώ δεν μπορώ να προεξοφλήσω την απόφαση του ελληνικού λαού και δεν μπορώ να μιλήσω για εκλογές έναν χρόνο πριν’’ ασχέτως αν τις κάνει πολύ πιο γρήγορα, έτσι λοιπόν δεν μπορείτε να κάνετε συνέχεια σ’ εμάς το ίδιο ερώτημα, όταν και ο κ. Τσίπρας δεν απαντά. Πρέπει λοιπόν να σεβαστούμε την απόφαση του ελληνικού λαού. Εμείς δίνουμε έναν τεράστιο αγώνα για να πείσουμε τους πολίτες ότι πρέπει να υπάρξει μια κοινωνική αλλαγή που θα φέρει καλύτερη παιδεία, καλύτερη υγεία, ένα διαφορετικό κοινωνικό κράτος. Μιλήσαμε πρώτοι για την κοινωνική στέγη».

Στη ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα έμπαινε σε μια κυβέρνηση με τον Γ. Βαρουφάκη, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ανέφερε: «Θεωρώ ότι η πολιτική σταδιοδρομία του κ. Βαρουφάκη και οι πολιτικές του επιλογές έχουν κριθεί από τον ελληνικό λαό. Κι ανήμερα της επετείου του κλεισίματος των τραπεζών και των capital controls, επειδή ξέρω πολύ καλά, ήμουν τότε ελεύθερος επαγγελματίας με μια εταιρεία στα πρώτα της βήματα, τι βιώσαμε όλο εκείνο το εξάμηνο για να μπορέσουμε να κρατηθούμε όρθιοι τόσο εμείς όσο και πάρα πολλές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες. Άρα, λοιπόν, ο ελληνικός λαός θυμάται και δεν θέλει να επανέλθει στα ίδια. Γι’αυτό εμείς κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε η παράταξη, πέρα από τη μεγάλη της άνοδο – δημοσκοπική αλλά και κοινωνική – να έχουμε ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα με προτάσεις συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες για την επόμενη ημέρα της χώρας. Το πώς θα λύσουμε βασικές αδυναμίες της οικονομίας. Να ανοιχτούμε στη νέα γενιά και να τις δώσουμε νέες και καλές θέσεις εργασίας, με καλούς μισθούς και όχι μισθούς των 600 και 700 ευρώ. Και κυρίως να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης που αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των νέων ανθρώπων αλλά και ολόκληρου του πληθυσμού και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα».

Ως προς την παρατεταμένη εκλογολογία και την δημόσια εικοτολογία για την ημερομηνία των εκλογών ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε: «Ο πρωθυπουργός λέει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και όλοι οι υπουργοί του κάνουν προεκλογική εκστρατεία διαρρέοντας ότι θα πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβρη. Βλέπουμε λοιπόν μια κυβέρνηση σε παράλυση. Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί βασικές αδυναμίες της και να δώσει λύση στα προβλήματα του κόσμου. Καταλαβαίνουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά αυτόν τον τόπο. Και όσο γρηγορότερα πάμε σε εκλογές πλέον, τόσο καλύτερα», σημείωσε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος και πρόσθεσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί σιγά σιγά να διαχειριστεί τις αδυναμίες του. Την κακή οικονομική διαχείριση που έκανε – σπατάλησε 43 δισεκ., τη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση στην αρχή της πανδημίας – και τώρα έχει μείνει χωρίς χρήματα και χωρίς δεδομένα για να μπορεί να ενισχύσει αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη και χωρίς πολιτικό θάρρος να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει».

«Εμείς απ’ ότι ξέρετε πολύ καλά δεν ψηφίσαμε την απλή αναλογική του κ. Τσίπρα που δεν δίνει τη δυνατότητα – όπως γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης – να υπάρχει ένα διάστημα διερευνητικών εντολών ώστε να μπορούν οι πολιτικές δυνάμεις προγραμματικά να κάνουν συγκλίσεις. Άφησε τις τρεις ημέρες γιατί μάλλον είχε συνηθίσει να σχηματίζεται κυβέρνηση το ίδιο βράδυ και απλά να μοιράζονται υπουργεία, όπως έκανε με τον κ. Καμμένο. Εμείς δεν είμαστε αυτής της κουλτούρας. Είμαστε της άποψης ότι θα καταθέσουμε το πρόγραμμά μας σημαντικών αλλαγών και τομών που χρειάζεται η χώρα για τα επόμενα δέκα χρόνια και όχι μόνο για την επόμενη τετραετία. Και να μπορέσουμε να δούμε συγκλίσεις», τόνισε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Εμείς είπαμε ότι παρότι δεν ψηφίσαμε την απλή αναλογική, τιμούμε το Σύνταγμα. Τι σημαίνει αυτό; Θεωρούμε ότι είναι καταστρατήγηση του Συντάγματος να βγαίνει ο πρωθυπουργός και να λέει ότι στην ουσία πάμε κατευθείαν στις δεύτερες κάλπες. Δηλαδή ο ελληνικός λαός ψηφίζει την πρώτη Κυριακή για τι; Για να του λέει ο πρωθυπουργός ότι ‘’ανεξάρτητα από το ποιο είναι το αποτέλεσμα, το βλέπω σαν σκαλοπάτι για να πάω να πάρω την αυτοδυναμία μου στις δεύτερες εκλογές;’’ Όχι, εμείς σεβόμαστε το Σύνταγμα. Άρα, λοιπόν, σεβόμαστε το αποτέλεσμα που θα δώσει ο ελληνικός λαός, θα το δούμε το βράδυ των εκλογών. Πιστεύω ότι η ενίσχυση του κόμματός μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό που βλέπουμε σήμερα», τόνισε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδη για το αν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μπορεί να πει ότι «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», ο Ανδρέας Σπυρόπουλος τόνισε ότι «το είπε ο κ. Ζαχαριάδης ενώ ο κ. Τσίπρας και τα υπόλοιπα στελέχη αγκαλιάζονταν με τον κ. Καμμένο κι έκαναν αυτή την κυβέρνηση; Πιο δεξιά και ακροδεξιά από τον κ. Καμμένο με τις ιδέες και τις αντιλήψεις που είχε έχουν περάσει από την ελληνική πολιτική σκηνή;», υπογραμμίζοντας ότι «εμείς μιλάμε για πρόοδο και συντήρηση βάσει πολιτικών επιλογών που κάναμε. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές. Δεν θεωρούμε ότι εφάρμοσε προοδευτικές πολιτικές όταν είχε την εξουσία στα χέρια του. Εκεί πρέπει να τον κρίνουμε».

The post Α. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ first appeared on Lefkas News.


Πηγή