αλλάζω συσκευή» Ξεκινούν οι αιτήσεις

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών «Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή»

 

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας 20 Ιουνίου 2022 οι αρμόδιοι υπουργοί θα κάνουν ανακοινώσεις για την έναρξη του προγράμματος αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα υποβάλλονται χωρίς δικαιολογητικά

 

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από την Τρίτη 21/06/2022 και μέχρι την Τρίτη 05/07/2022 και ώρα 15:00 (καταληκτική προθεσμία).

μέσω

•  της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) του άρθρου 22 του ν. 4727/2020,

ή

•  της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Προγράμματος

https://allazosyskevi.gov.gr

 

Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται υποχρεωτικά η προηγούμενη αυθεντικοποίηση του αιτούντος με τη χρήση των προσωπικών κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν.4727/2020 (Α’ 184).

Μετά την αυθεντικοποίησή του, ο αϊτών υποβάλλει αίτηση δηλώνοντας -μεταξύ άλλων-

•  τον 11-ψήφιο αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας στην οποία βρίσκονται οι συσκευές προς αντικατάσταση,

•  τον αριθμό συσκευών ανά κατηγορία που επιθυμεί να αντικαταστήσει,

•  την ύπαρξη ή μη μέλους ΑΜΕΑ στην οικογένεια, ώστε να γίνει η κατά περίπτωση διασταύρωση με στοιχεία του κέντρου πιστοποίησης αναπηρίας,

•  ένα μοναδικό αριθμό κινητού τηλεφώνου που θα πιστοποιηθεί μέσω αποστολής κωδικού μίας χρήσης, και ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί μετά από τυχόν έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης για την αποστολή των κωδικών των επιταγών (vouchers), αλλά και για κάθε σχετική επικοινωνία με τον ωφελούμενο.

 

Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή». Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, πως υποβάλλονται οι αιτήσεις και ποια είναι η προθεσμία


Πηγή