Άραξος: Ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει απώλεια 30.000 τουριστών για τη σεζόν

Κοντά στους 30.000 τουρίστες θα χάσει για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν το αεροδρόμιο του Αράξου και η τουριστική αγορά της Δυτικής Ελλάδας, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και του εμπάργκο που έχει βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ρωσία.

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις του αερολιμενάρχη του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου Γιώργου Γκουβίτσα, αναφορικά με τα μηνύματα που έρχονται για την επιβατική κίνηση του κρατικού αερολιμένα για το επόμενο διάστημα της καλοκαιρινής σεζόν.

Σύμφωνα με τον ίδιο και τα όσα είπε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Max Fm, οι 20.000 από αυτούς τους τουρίστες θα είναι απώλειες που προέρχονται από την ρωσική αγορά, ενώ οι άλλοι 10.000 θα είναι από την Λευκορωσία και την Ουκρανία.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της τουριστικής αγοράς το 20% με 25% του εισερχόμενου τουρισμού στην Δυτική Ελλάδα τα χρόνια πριν από την πανδημία προέρχονταν από την ρωσική αγορά και γενικότερα από τις ρωσόφωνες χώρες.

Οι δε Ρώσοι αποτελούσαν διαχρονικά τους δεύτερους καλύτερους πελάτες για τον Άραξο και την Δυτική Ελλάδα, μετά από τους Γερμανούς, έστω και να πλέον κλείνουν τρία χρόνια από τότε που έχουν να εμφανιστούν στην περιοχή μας, μετά από την πανδημία και τον πόλεμο.

Πάντως, το αεροδρόμιο του Αράξου έχει ξεκινήσει να δέχεται πλέον ακόμα πιο συχνές πτήσεις – αφίξεις από την Γερμανία και από τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως η Πολωνία, η Τσεχία, η Αυστρία, το Βέλγιο και η Σλοβακία, ενώ μέσα στο παιχνίδι παραμένουν και οι χώρες της Βαλτικής.

Τα μηνύματα που έρχονται από τις αγορές είναι θετικά, ωστόσο, αυτό που θα κρίνει πολλά ως προς την άνοδο της επισκεψιμότητας για το φετινό καλοκαίρι είναι αν θα μπορέσει η περιοχή να δώσει μία παράταση στην καλοκαιρινή σεζόν και μετά το τέλος του Αυγούστου.

Κάτι που ασφαλώς θα κριθεί από πολλούς και διάφορους παράγοντες…

(Η φωτογραφία είναι από τις αφίξεις των ξένων τουριστών στον Άραξο την Παρασκευή).


Πηγή