ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ | «Καλώ τον Δήμαρχο να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε τα σκουπίδια να μαζευτούν από τους δρό […]

  • Συνεχή επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου

Σε συνεχή επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών βρίσκεται τις ημέρες αυτές ο Βουλευτής Π.Ε. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης αναζητώντας ουσιαστική και άμεση λύση για το τεράστιο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων στο νησί μας. Ο Βουλευτής έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά τόσο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κύριο Στέλιο Πέτσα όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης κύριο Μιχάλη Σταυριανουδάκη. Επίσης, χθες Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 ο Βουλευτής απέστειλε επιστολή προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου κύριο Διονύσιο Παναγιωτόπουλο με την οποία του ζητά να πράξει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να υπάρξει ταχύτατη επίλυση του προβλήματος το οποίο εν μέσω της τουριστικής περιόδου έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, απειλώντας την υγεία των πολιτών του νησιού μας, δυσφημίζοντας τη Ζάκυνθο ως τουριστικό προορισμό και δυσκολεύοντας την καθημερινότητα όλων μας.

  • Ο Βουλευτής Π.Ε. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης δήλωσε σχετικά τα εξής,

«Σήμερα επικοινώνησα εκ νέου με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου κύριο Διονύσιο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος με ενημέρωσε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Ζακύνθου κύριο Νικήτα Αρετάκη ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε πως ουδεμία συνδρομή χρειάζεται και εντός 5 ημερών θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, το οποίο κατά τα λεγόμενά του ιδίου είναι αποκλειστικά δικής του αρμοδιότητας. Καλώ τον Δήμαρχο να προβεί σε άμεσες ενέργειες και να λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έτσι ώστε τα σκουπίδια να μαζευτούν άμεσα από τους δρόμους του νησιού μας. Οφείλω να τονίσω δε πως ο τρόπος αποκομιδής των απορριμμάτων θα πρέπει να είναι απολύτως σύμφωνος με τις αρχές και τους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνει με προχειρότητα και τρόπο που να δημιουργεί περιβαλλοντική ρύπανση».

Tweet


Πηγή