Εξεταστικά Κέντρα Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ο πίνακας με τα Εξεταστικά Κέντρα των εξετάσεων για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής εξεταστικής περιόδου 2022.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν, μέσω του προσωπικού λογαριασμού τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ονομαστικά για την τοποθεσία στην οποία πρέπει να προσέλθουν, την ημερομηνία, τον χρόνο προσέλευσής τους και το εξεταστικό κέντρο στο οποίο θα εξεταστούν. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να μπουν στο πληροφοριακό σύστημα και να εκτυπώσουν το προσυμπληρωμένο έντυπο Υ1 – Έντυπο Συμμετοχής σε Εξέταση Πιστοποίησης, το οποίο μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο, εφόσον τούτο φέρει επικυρωμένη φωτογραφία, όπως διαβατήριο κ.λπ., και την Υπεύθυνη Δήλωση συναίνεσης γονέα/κηδεμόνα εάν είναι ανήλικοι, υποχρεούνται να προσκομίσουν στο Κέντρο Ηλεκτρονικών Εξετάσεων (Κ.Η.Ε.) που θα εξεταστούν, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος μετά τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Υπενθυμίζεται ότι το έγγραφο ταυτοπροσωπίας που οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιδείξουν στο Εξεταστικό Κέντρο (Κ.Η.Ε.) κατά τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας για την είσοδό τους στο χώρο των εξετάσεων θα πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό που έχουν δηλώσει στην αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις του Κ.Π.Π. καθώς επίσης ότι τα ατομικά στοιχεία του υποψηφίου στο έγγραφο ταυτοπροσωπίας θα πρέπει να συμφωνούν με τα στοιχεία που αναγράφονται στο εκτυπωμένο έντυπο Υ1 – Έντυπο Συμμετοχής σε Εξέταση Πιστοποίησης.

Πληροφορίες σχετικά με τις Εξετάσεις παρέχονται στους υποψήφιους από την ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. www.minedu.gov.gr , και από την ιστοσελίδα του Ι.Τ.Υ.Ε. https://kpp.cti.gr/

O πίνακας με τα Εξεταστικά Κέντρα των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής, εξεταστικής περιόδου 2022

 

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID -19 στο σύνολο της Επικράτειας κατά τη διενέργεια των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής εξεταστικής περιόδου 2022

Σε συνέχεια της έκδοσης της υπό στοιχεία 73004/Α5/14-06-2022 Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Προκήρυξη διεξαγωγής εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής Α’ εξεταστικής περιόδου 2022 για την πιστοποίηση της γνώσης χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα α) επεξεργασίας κειμένου, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου», υπενθυμίζεται ότι κατά τη διενέργεια των εξετάσεων του ΚΠΠ της εξεταστικής περιόδου 2022, λόγω των κρίσιμων επιδημιολογικών δεδομένων, θα ισχύσουν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης έναντι του κορωνοϊού COVID-19 που ορίζονται με τις διατάξεις της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.34692/14-06-22 Κ.Υ.Α. με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 6:00 έως και την Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022 και ώρα 6:00» (Β΄ 3004).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ανωτέρω θεσμικό πλαίσιο, κατά τη διενέργεια των εξετάσεων του ΚΠΠ εξεταστικής περιόδου 2022 σε κάθε Εξεταστικό Κέντρο ανά την Επικράτεια, ανά ημέρα εξέτασης και σε όλα τα στάδια διεξαγωγής των εξετάσεων (δηλ. κατά την εξέταση κάθε αντικειμένου) θα ισχύσει το παρακάτω υγειονομικό πρωτόκολλο:

  • Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους υποψηφίους και τους απασχολούμενους των Εξεταστικών Κέντρων στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ των υποψηφίων, μεταξύ των υποψηφίων και των επιτηρητών, και μεταξύ των απασχολούμενων στα Εξεταστικά Κέντρα και αποφυγή του συγχρωτισμού.
  • Συχνός καθαρισμός των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.
  • Καθαρισμός αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού, μετά από κάθε χρήση, και εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών.
  • Η εξέταση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή πραγματοποιείται κανονικά, με καθαρισμό του πληκτρολογίου και του ποντικιού μετά από κάθε χρήση.
  • Η είσοδος των εξεταζομένων στο Εξεταστικό Κέντρο επιτρέπεται χωρίς να απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης ή βεβαίωσης/δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) καθώς και βεβαίωση διενέργειας κάθε άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test).

Οι φορείς διοργάνωσης των εξετάσεων/εξεταστικά κέντρα όσον αφορά στο κάθε είδους προσωπικό που απασχολείται με φυσική παρουσία κατά τη διενέργεια των εξετάσεων είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της υποχρέωσης διενέργειας από το εν λόγω προσωπικό, το οποίο δεν διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου, εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR) μία (1) φορά την εβδομάδα. Η δαπάνη για τη διενέργεια του διαγνωστικού ελέγχου του προηγούμενου εδαφίου βαρύνει το προαναφερθέν προσωπικό. Οι φορείς/εξεταστικά κέντρα οφείλουν να γνωστοποιήσουν τη διάρκεια λειτουργίας τους και τους κανόνες τήρησης υγιεινής στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων


Πηγή