ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ| «Το νέο ΕΣΠΑ είναι εδώ!»

– Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 στην Καλαμάτα ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Στασινόπουλος.

Το νέο ΕΣΠΑ 2021-27, το πρώτο εγκεκριμένο πρόγραμμα σε ολόκληρη την Ε.Ε., έρχεται με αυξημένους πόρους, ιδίως για τα Περιφερειακά προγράμματα όπου από τα 5,9 δις Ευρώ της περιόδου 2014-20, τώρα θα ανέλθουν στο ποσό των 8,1 δις Ευρώ. Στην Καλαμάτα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας κ. Γιώργος Στασινόπουλος, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πληθώρας Υπουργών και κυβερνητικών στελεχών καθώς και της Περιφερειάρχη μας κας. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου. Το πρόγραμμα για την Επιχειρηματικότητα και Ανταγωνιστικότητα, το λεγόμενο ΕΠΑνΕΚ, αποτελεί το πρώτο εγκεκριμένο πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το πόσο σημαντική είναι η επιχειρηματικότητα και ειδικά η μικρομεσαία στη νέα προγραμματική περίοδο. Επίσης σημαντικά προγράμματα είναι του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, της Πολιτικής Προστασίας, της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης καθώς και το διακριτό πρόγραμμα για το Περιβάλλον, την Κλιματική Αλλαγή και την Ενέργεια, ζητήματα τα οποία ήδη μας απασχολούν και θα μας απασχολήσουν περισσότερο στο μέλλον. Το νέο ΕΣΠΑ απαντά στις ανάγκες της εποχής και της επόμενης δεκαετίας. Δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης για καινοτόμες επιχειρήσεις, στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης, της πράσινης οικονομίας και της ψηφιοποίησης, γεμίζοντάς με αισιοδοξία και ευκαιρίες που θα γεννηθούν για τις επιχειρήσεις μας.

Η Περιφερειακή Αρχή εργάζεται ήδη με την ΕΥΔ ΕΠ Ιονίων Νήσων και τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε το νέο ΕΣΠΑ να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για τη νησιωτική μας Περιφέρεια, οδηγώντας τα Ιόνια Νησιά στη νέα εποχή και τις επιχειρήσεις μας στην βιωσιμότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Το νέο ΕΣΠΑ ξεκινάει, η σκληρή δουλειά συνεχίζεται όπως έχουμε δεσμευτεί! Απο το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας
Tweet


Πηγή