“O χορός του βάλτου” της Αγυιάς στη Ζάκυνθο (φωτο)

Ιδιαίτερο χρώμα στα δρώμενα της Γκιόστρας στη Ζάκυνθο, έδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας και το Χορευτικό Τμήμα, παρουσιάζοντας την πρωτότυπη χορευτική παρουσίαση με τίτλο, «Ο Χορός του Βάλτου». Τα δρώμενα τα Γκιόστρας (GiostradiZante) αποτελούν λαϊκό δρώμενο έφιππων αγωνισμάτων από την βενετσιάνικη ιστορία της Ζακύνθου, και φέτος πραγματοποιήθηκαν από τις 10 έως 12 Ιουνίου στην πλατεία Σολωμού, παρουσία πλήθους κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό, καλεσμένο ήταν το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου, το οποίο παρουσίασε τον «Χορό του Βάλτου», μία παρουσίαση που εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου (1932-2022) και εμπνέεται από το έλος της Αγυιάς, ένα σημαντικό μέρος που η γεωμορφολογία του και η θέση του επηρέασε την κοινωνική πραγματικότητα των κατοίκων της περιοχής.

Το Χορευτικό Τμήμα του συλλόγου ανέδειξε μια πτυχή της ιστορία της Αγυιάς αλλά και την ίδια την περιοχή, κάνοντάς τη ευρέως γνωστή στο πλατύ κοινό. Οι θετικές κριτικές κατέταξαν την παρουσίαση του χορευτικού σε μία από τις καλύτερες παρουσιάσεις της Γκιόστρας.

Την επιμέλεια παρουσίασης, τα κείμενα, καθώς και τη διδασκαλία είχε ο πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του συλλόγου, Γιώργος Μαγιάκης. Την ενδυματολογική επιμέλεια είχε η Αναστασία Πολυδωροπούλουκαι η Κωνσταντίνα Δαββέτα.

"O χορός του βάλτου" της Αγυιάς στη Ζάκυνθο (φωτο) "O χορός του βάλτου" της Αγυιάς στη Ζάκυνθο (φωτο) "O χορός του βάλτου" της Αγυιάς στη Ζάκυνθο (φωτο)


Πηγή