Πάτρα: Σκουπίδια και άχρηστα υλικά έξω από τους κάδους – Κίνδυνος πυρκαγιάς (φωτο)

Σοβαρό ζήτημα υπάρχει σε αρκετά σημεία της Πάτρας με τους χώρους γύρω από τους κάδους απορριμμάτων.

Πρόκειται για τα σημεία εκείνα που ο καθένας εκτός των απορριμμάτων και των υλικών ανακύκλωσης, πηγαίνει και αφήνει ότι του είναι άχρηστο, περιμένοντας από τον δήμο ή από κάποιον ρακοσυλλέκτη να το μαζέψει.

Έτσι έξω από τους κάδους, παρατηρεί κανείς σε διάφορα σημεία της Πάτρας να βρίσκονται από καναπέδες, καρέκλες, συσκευές έως και ξύλινα καφάσια.

Τα σημεία αυτά εύκολα μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης και σε συνδυασμό με τα σκουπίδια, τα χόρτα που υπάρχουν γύρω τους και τη γενικότερη εικόνα εγκατάλειψης, εγκυμονούν κινδύνους για να αρπάξουν πυρκαγιά.

Αφήστε που ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες η δυσοσμία είναι έντονη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων αυτών το σημείο στην συμβολή των οδών Αγίας Τριάδος και Βορείου Ηπείρου όπου ο όγκος των άχρηστων υλικών αυξάνεται συνεχώς.

(Οι φωτογραφίες είναι του Ανδρέα Καπογγιανόπουλου).

Πάτρα: Σκουπίδια και άχρηστα υλικά έξω από τους κάδους - Κίνδυνος πυρκαγιάς (φωτο)  Πάτρα: Σκουπίδια και άχρηστα υλικά έξω από τους κάδους - Κίνδυνος πυρκαγιάς (φωτο)  Πάτρα: Σκουπίδια και άχρηστα υλικά έξω από τους κάδους - Κίνδυνος πυρκαγιάς (φωτο)  Πάτρα: Σκουπίδια και άχρηστα υλικά έξω από τους κάδους - Κίνδυνος πυρκαγιάς (φωτο)


Πηγή