Πάτρα: Στα ίχνη της συμμορίας των ανηλίκων που επιτίθεται στα στενά και στις ερημιές

Η παραβατικότητα των ανηλίκων «θερίζει» και μία συμμορία νεαρών που σύμφωνα με τις μαρτυρίες δρα κυρίως στο κέντρο της Πάτρας, σκορπίζει τον φόβο και τον τρόμο στις τάξεις των εφήβων.

Η συμμορία αυτή έχει συγκεκριμένη τακτική και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί εις βάρος της. Παίρνει από πίσω παρέες εφήβων που συναντάει στον δρόμο της και την κατάλληλη στιγμή, όταν βρίσκονται σε ένα μέρος που δεν έχει κόσμο ή σε ένα στενό, «χτυπάει».

Επιτίθεται με στόχο να αποσπάσει χρήματα ή κινητά τηλέφωνα ή ότι άλλο πολύτιμο μπορεί, ενώ δεν διστάζει αν χρειαστεί πέρα από τις απειλές να δίνει και ξύλο σε όσους φέρουν αντίδραση και δεν τους υπακούσουν.

Μάλιστα, η συμμορία αυτή δεν κάνει διακρίσεις και επιτίθεται σε αγόρια και κορίτσια. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη πριν από μερικές μέρες όταν η συμμορία πήρε από πίσω μία παρέα ανηλίκων και τους επιτέθηκε κοντά στην Ρούφου, στην άνω πόλη.

Όμως το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι το μοναδικό. Η αστυνομία έχει δεχθεί κατά καιρούς αρκετές καταγγελίες για επιθέσεις της συμμορίας αυτής στον μώλο της Αγίου Νικολάου, σε διάφορα σημεία του κέντρου, αλλά και τα προάστια.

Στην αστυνομία έχει ήδη σημάνει συναγερμός, με τα έμπειρα στελέχη της τοπικής ΕΛΑΣ να βρίσκονται, πολύ κοντά στα ίχνη τους, καθώς έχει γίνει πλήρης χαρτογράφηση των σημείων των επιθέσεων και παράλληλα έχει συλλεγεί βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο καταγράφονται οι κινήσεις τους.


Πηγή