Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί το 1ο τουρνουά φιλίας χειροσφαίρισης τμημάτων υποδομών

Το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς για τα τμήματα υποδομών της Ακαδημίας των Σπορ έφτασε και στο τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν οι τελευταίες εκδηλώσεις όλων των ομάδων.

Το 3ημερο 24,25,26/6/22 στην Πάτρα και στο κλειστό γυμναστήριο του ΠΕΑΚ Πάτρας Κ. Πετρόπουλος (Κουκούλι) θα πραγματοποιηθεί το 1ο τουρνουά φιλίας χειροσφαίρισης τμημάτων υποδομών με συλλόγους από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής και Νοτίου Ελλάδας.

Με τον πρωτότυπο αυτό τρόπο, οι προπονητές με τους ιθύνοντες του συλλόγου επέλεξαν να κλείσουν την χρονιά φιλοξενώντας διάφορα τμήματα υποδομών στην πόλη μας, για να γίνουν παιχνίδια γνωριμία και φιλίας, μεταξύ ομάδων της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής και Νοτίου Ελλάδας.

Συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν τμήματα υποδομών από τους συλλόγους ΑΟ Ιωαννίνων, Ιωνικός Ν.Φ., Α.Σ.Ε. Δούκα, Ολυμπιακός Πατρών και Ακαδημία των Σπορ.

Το πρωτότυπο αυτό τουρνουά φιλίας θα τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα του τμήματος Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, της αντιδημαρχίας Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Πατρέων και του ΠΕΑΚ Πάτρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος δήλωσε:

«Το τουρνουά φιλίας μεταξύ παιδιών – αθλητών που αποτελούν τις βάσεις των συλλόγων και μετέπειτα στην εξέλιξη τους πλαισιώνουν τις ανδρικές και γυναικείες ομάδες αντίστοιχα, μόνον αδιάφορους δεν μας αφήνει.

Οι στόχοι του τουρνουά, να γνωριστούν και να έρθουν σε επαφή παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα της χειροσφαίρισης και μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντίπαλοι, μιας και ανήκουν γεωγραφικά σε διαφορετικές περιοχές της χώρας και η ανάδειξη του Μουσείου Χειροσφαίρισης της Πάτρας, ώστε τα νέα παιδιά να μάθουν την ιστορία του αθλήματος της πόλεως των Πατρών που χρονολογείται από το 1980, είναι κάποια από τα στοιχεία που έπαιξαν ρόλο και μας κίνησαν το ενδιαφέρον, ώστε να στηρίξουμε και εμείς με την σειρά μας αυτή την προσπάθεια.

Ο στόχος των αγώνων δεν είναι πάντοτε καθαρά ανταγωνιστικός, αλλά πρέπει να έχει και πολύπλευρες διαστάσεις, όπως της γνωριμίας, της φιλίας, της κοινωνικοποίησης και έμμεσα του αθλητικού τουρισμού. Τα σημερινά παιδιά θα αποτελούν το αύριο και το μέλλον της Χώρας, της κοινωνίας που συμβιώνουμε και του αθλητισμού γενικότερα. Αγκαλιάσαμε το πρωτότυπο αυτό τουρνουά και στηρίζουμε ακόμη ένα άθλημα το οποίο στην περιφέρεια μας έχει γράψει χρυσές σελίδας δόξες και και έχει φέρει πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδας στην Πάτρα.

Εύχομαι ολόψυχα τα παιδιά να παίξουν, να διασκεδάσουν και να πετύχουν όλους τους παραπάνω στόχους ».


Πηγή