Οι γάμοι είναι πολλοί που φέρνουν κόσμο ακόμα και στα ξενοδοχεία της Αχαΐας!

Μπορεί να μην έχουν τόσο υψηλά ποσοστά πληρότητας από τουρίστες, έχουν όμως από γάμους.

Ο λόγος για αρκετά μικρομεσαία ξενοδοχεία και μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιφέρεια της Αχαΐας, στην Δυτική και στην Ανατολική.

Οι γάμοι που γίνονται φέτος το καλοκαίρι είναι τόσοι πολλοί που έχουν αντίκτυπο και στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής. Καλεσμένοι που μένουν σε άλλα μέρη εκτός Αχαΐας κλείνουν δωμάτια για δύο ή και τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της περιοχής, συνδυάζοντας έτσι την γαμήλια εκδήλωση που έχουν καλεστεί με μία μίνι απόδραση διακοπών.

Για αυτό και σε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, ειδικότερα της Δυτικής Αχαΐας, με δυσκολία βρίσκει κανείς δωμάτια για τα Σαββατοκύριακα. Το φαινόμενο αυτό ίσχυσε τον Ιούνιο και από ότι φαίνεται θα διαρκέσει και τον Ιούλιο όπου οι γάμοι θα είναι ακόμα περισσότεροι.

Εκτός όμως των κρατήσεων αρκετά ξενοδοχεία έχουν ευνοηθεί από τους γάμους και από μια άλλη πλευρά. Οι γάμοι είναι τόσο πολλοί που δεν υπάρχουν πλέον για τα Σαββατοκύριακα αντίστοιχοι χώροι για δεξιώσεις και γαμήλιες εκδηλώσεις.

Έτσι αρκετά ζευγάρια κλείνουν τις γαμήλιες δεξιώσεις και το τραπέζι που κάνουν για τους προσκεκλημένους τους στους κήπους και στους χώρους των ξενοδοχείων. Οπότε οι γάμοι σώζουν κάπως τα πράγματα για τα ξενοδοχεία αφού οι κρατήσεις από πλευράς τουριστικής κίνησης τουλάχιστον για την περιοχή μας παραμένουν σε ένα χαμηλό επίπεδο.


Πηγή