ΖΑΚΥΝΘΟΣ | ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | Υπό έλεγχο η φωτιά στο Καμπί – Δηλώσεις τοπικών αρχών στο IonianRadio.gr (pho […]

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Καμπί – Δηλώσεις τοπικών αρχών στο IonianRadio.gr

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ |

«Είμαι στο Καμπί, βρέθηκα από τη πρώτη στιγμή γιατι ενημερώθηκα για επικίνδυνη και μεγάλη φωτιά από την πολιτική προστασία.
Οριοθετήθηκε από τιε επίγειες δυνάμεις, δεν χρειάστηκε να κάνουμε εκκένωση του χωριού, καλέσαμε και τα εναέρια μέσα, στην αρχή ενισχυθήκαμε με το ελικόπτερο ΗΡΑ και τα πετζετέλ στη πορεία καλέσαμε το ελικόπτερο ΑΦΡΟΔΙΤΗ. Αυτή τη στιγμή έχει σβήσει , έφυγαν και τα ελικόπτερα και ελπίζουμε να μην έχουμε αναζωπυρώσεις
Θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική προστασία, το υπουργείο, και τους αρχηγούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για την άμεση αντιμετώπιση. Καίγεται αυτή τη στιγμή Ηλεία, Αχαΐα, Άμφισσα και ήταν δύσκολο να έρθουν τα εναέρια. Είναι δύσκολο να επιχειρείς σε τόσα μέτωπα φωτιάς.
Όταν ξεκίνησε η φωτιά δεν μπορείτε να καταλάβετε το αίσθημα ασφάλειας από πλευράς κατοίκων Καμπί, όταν είδαν όλες τις αρχές του τόπου να είναι κοντά. Τους είπαμε ότι θα το ελέγξουμε. Είναι σημαντικό οι αρχές να βρίσκονται κοντά. Είναι ασφάλεια για το πολίτη. Ήρθε και ελικόπτερο 2 φορές και έφερε αερομεταφερόμενη ομάδα πυροσβεστών. Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και όλα πήγαν πολύ καλά και γι αυτό τους ευχαριστώ όλους.
Ευχαριστώ όλους όσους ενεπλάκησαν και συνέβαλαν για να μην έχουμε πρόβλημα. Ευχαριστώ δήμο ,περιφέρεια , πυροσβέστες»

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ |

«Είναι υπό έλεγχο η φωτιά. Σημαντική είναι η παρουσία του ελικόπτερου Αφροδίτης και έχουμε και άλλα 2 ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις και έτσι έχουμε περιορίσει τη φωτιά.
Εκκενώσαμε τα πρώτα σπίτια του χωριού φια ασφάλεια , αδειάσαμε και την παραλία. Έχει πέσει ο άνεμος, δεν έχουμε δυνατούς ανέμους και είναι υπό έλεγχο η κατάσταση.
Από τη πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο και ο δήμος και ο βουλευτης και η ΠΕΖ και όλοι μαζί συνεργαστήκαμε και σε συνεργασία με το υπουργείο είχαμε αυτή την εξέλιξη και καταφέραμε και βάλαμε τη φωτιά υπό έλεγχο, ώστε να μη χαθεί το πράσινο του Καμπί.
Δεν ξέρουμε πως ξεκίνησε , κάποια στιγμή είδαν οι κάτοικοι μία φωτιά. Από χθες είχε δοθεί το σήμα επικινδυνότητας και είχαμε αυξημένες περιπολίες. Θα είμαστε καθόλο το καλοκαίρι σε επιφυλακή. Πρέπει να διασφαλίσουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή και μετά το περιβάλλον. Όλη νύχτα θα είμαστε σε επιφυλακή»

ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΖΑΚΗ , ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ –ΠΕΖ |

«Είμαστε ακόμη επάνω στο Καμπί. Μόλις τώρα αποχωρούν και οι δασοκομάντος που ήρθαν από την πρώτη στιγμή να συνδράμουν. Ήταν δύσκολη φωτιά , έκαψε μεγάλη έκταση. Υπήρξε μία πρώτη εκτίμηση ότι ίσως κινδυνέψει το χωριό, έγινε αίτημα από το διοικητή της πυροσβεστικής για απομάκρυνση των κατοίκων από τα κοντινά στη φωτιά σπίτια. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε, η φωτιά από τον αέρα γύρισε προς Λιμνιώνα και Άγιο Λέοντα.
Η περιοχή ήταν δυσπρόσιτη , δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα επίγεια μέσα και εκεί βοήθησαν τα εναέρια. Ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα όλες οι πυρκαγιές στη χώρα, αλλά παρόλα αυτά μας έστειλαν τα ελικόπτερα ΗΡΑ και ΑΦΡΟΔΙΤΗ.
Μεγάλη βοήθεια έδωσε και η αστυνομία, εκκένωσε Πόρτο Ρώξα και Λιμνιώνα, γιατί η φωτιά πήγαινε προς τα εκεί.
Ελπίζουμε να είναι μέχρι εδώ.
Ότι και να κάνουμε οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας αλλά και η πυροσβεστική, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Τα καλοκαίρια δεν θα είναι εύκολα, έχουν αλλάξει πλέον τα φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και η Ζάκυνθος έχει το επιπλέον πρόβλημα, ότι είχαμε την επίσκεψη του ΙΑΝΟΥ , που ότι άφησε στο πέρασμα του , είναι ακόμη εκεί. Όλη η ορεινή ζώνη είναι πυριτιδαποθήκη. Η Ζάκυνθος όπως και η Κεφαλονιά έχουν το ιδιαίτερο καθεστώς, τα δάση να είναι ιδιωτικά και η κατάσταση είναι περίπλοκη»

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) :

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ |

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΜΠΙ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΧΟΥΝ ΣΠΕΥΣΕΙ ΕΠΙΓΕΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ , ΕΝΩ ΡΙΨΕΙΣ ΝΕΡΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ , ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» & «ΗΡΑ»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ | ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΜΠΙ
Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο χωριό Καμπί, στην βόρεια πλευρά της Ζακύνθου. Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα αεροσκάφος και 2 ελικόπτερα, με τη συνδρομή υδροφόρων του ΟΤΑ. Οι φλόγες ενισχύονται από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.








Αρχική φωτογραφία, Dimitris Kladis (FB)

Tweet


Πηγή