Αχαΐα: Επιτυχημένη η Κεντρική Εκδήλωση του 25ου Φεστιβάλ Σταφίδας (φωτο)

Πιστοί ήταν όλοι στο ραντεβού,που είχε οριστεί πριν την πανδημία και μάλιστα από τον Ιούλιο 2019, για την Κεντρική Εκδήλωση του 25ου Φεστιβάλ Σταφίδας με τη συμμετοχή του Γιώργου Βελισσάρη που είχε ανακοινωθεί από τότε.

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε η Κεντρική Εκδήλωση του 25ου Φεστιβάλ Σταφίδας στο Γρηγόρι Αιγιαλείας με την αναμενόμενη μεγάλη επιτυχία, με βάση τον πολυετή θεσμό (διανύει ήδη την 3η δεκαετία), την αγάπη και την εμπειρία των διοργανωτών για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Σταφίδας και τη δημοτικότητα του Γιώργου Βελισσάρη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού, την επιφάνεια της οποίας ο Σύλλογος είχε φροντίσει να μεγαλώσει για την εξυπηρέτηση όλων των επισκεπτών,με την κατασκευή μεγάλης επιπλέον εξέδρας σε όλον τον περιφερειακό δρόμο που εφάπτεται της πλατείας.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος από τη μεγάλη προσέλευση του κοινού και τη διάθεση των παρευρισκόμενων δήλωσεστον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόριος Φαρμακόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε όλες και όλους στη Γιορτή της Σταφίδας, ευχήθηκε καλό τρύγο στους καλλιεργητές και καλή διασκέδαση με πολύ τραγούδι και χορό που, όπως τόνισε, τον έχουμε ανάγκη μετά τη δύσκολη τριετία.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν:ο π. Χαράλαμπος Γκίκας εφημέριος της ενορίας Γρηγόρι,ο Τσιγκρής Άγγελος Βουλευτής Αχαΐας,ο Φίλιας Ανδρέας Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Π.Δ.Ε., ο Γούτος Χρήστος Επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αιγιαλείας,ο Γιάχος Κωνσταντίνος Γραμματέας Ανεξαρτήτου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας και ο Μποδιώτης Ιωάννης Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας».

Από όλους συζητήθηκε η σημασία της Γιορτής που επί 25 έτη διοργανώνει ο Σύλλογος για την προβολή του προϊόντος και την ανάδειξη των ευεργετικών επιδράσεων της Σταφίδας στον ανθρώπινο οργανισμό. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών και η ανάγκη για τη διατήρηση της συγκεκριμένης καλλιέργειας προς γενικότερο και ειδικότερο όφελος της περιοχής της Αιγιάλειας.

Στη συνέχεια ξεκίνησε αμέσως το γλέντι με μουσική από ορχήστρα,με το Γιώργο Βελισσάρη,τη Γιώτα Κόκκορη και το Κωνσταντίνο Βελισσάρη στο τραγούδι, και τον Σωτήρη Κόκκορηστο κλαρίνο. Ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Βελισσάρης με την ορχήστρα του ξεσήκωσε το κοινό με ένα πρόγραμμα διασκέδασης που κράτησε μέχρι τις 6:30 το πρωί της επόμενης ημέρας. Ήταν φυσικό να ακουστεί εκείνη την ώρα και το σχετικό τραγούδι «Ερόδισε η Ανατολή».Σε όλη τη διάρκεια της Κεντρικής Εκδήλωσης πραγματοποιούνταν ψηφιακές προβολές, αλλά και μετάδοση της εκδήλωσης σε παράπλευρο χώρο.

Σε όλους του επισκέπτες μοιράστηκε δωρεάν συσκευασμένη Σταφίδα προσφορά της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών και του εργοστασίου Κουνινιώτης.

Παράλληλα επίσης με την Κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος με αρκετές προσφορές και πλούσια δώρα στους τυχερούς.

Στα μέλη της ορχήστρας απονεμήθηκαν, από το Σύλλογο Γρηγόρι, αναμνηστικά διπλώματα για την συμμετοχή τους στο 25ο Φεστιβάλ Σταφίδας 2022.

Αξίζει να σημειωθεί η άρτια προετοιμασία και οργάνωση της Κεντρικής Εκδήλωσης με ενημερωτικό υλικό, αφιερώματα στα ΜΜΕ, και κατά την προσέλευση οργανωμένος και ασφαλής χώρος στάθμευσης αφού σε μικρή απόσταση από τον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε χώρος 3,5 στρεμμάτων για ελεύθερο πάρκινγκ των αυτοκινήτων των επισκεπτών. Χώρος φωτιζόμενος, φυλασσόμενος και με μέτρα πυρασφάλειας (υδροφόρες–πυροσβεστήρες). Στην εκδήλωση ήταν επίσης παρούσα και η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας «Αχαιός» (Πυρασφάλεια).

Ο Σύλλογος, στο πλαίσιο του φετινού 25ου Φεστιβάλ Σταφίδας διοργάνωσε με επιτυχία και άλλες τέσσερις παράλληλες εκδηλώσεις κατά το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου 2022, οι οποίες ήταν:

  • «Όλοι» στο γήπεδο ξανά – 50 χρόνια πιο μετά, ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων, στο γήπεδο Γρηγόρι Αιγιαλείας, (28/5/2022).
  • Ημερίδα Παρουσίαση βιβλίων (των δυο πρόσφατων εκδόσεων του Συλλόγου), με τίτλο: Μαύρη σταφίδα και σύγχρονες εκδόσεις, στο «Πολύκεντρο» στο Αίγιο, (11/7/2022).
  • Θεατρική παράσταση–κωμωδία: «Μπόμπα χαρακίρι» από τον Θεατρικό Όμιλο Συλλόγου Ζαβλανίου Πατρών «Θεατρικές Ανησυχίες», στην πλατεία του χωριού, (15/7/2022).
  • Επίδειξη μαγειρικής (γαστρονομία) με παραδοσιακές συνταγές για φαγητά, γλυκά και ποτά με συστατικό τη σταφίδα και γευστικές δοκιμές (γευσιγνωσία), στην πλατεία του χωριού, (17/7/2022).

Οι εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ Σταφίδας πραγματοποιήθηκαν με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020, του ΠΑΑ 2014-2020, που υλοποιεί ο Σύλλογος Γρηγόρι.

Στην Κεντρική Εκδήλωση εκτός των κατοίκων του χωριού, των φίλων του Συλλόγου και άλλων επισκεπτών παρευρέθηκαν επίσης:

π. Χαράλαμπος Γκίκας εφημέριος της ενορίας Γρηγόρι, π. Βασίλειος Ράπτης εφημέριος Νερατζιών, Τσιγκρής Άγγελος Βουλευτής Αχαΐας, Φίλιας Ανδρέας Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Π.Δ.Ε., Ροδόπουλος Βασίλειος Διοικητής Α.Τ. Αιγιαλείας, Καλογερόπουλος Δημήτριος Δήμαρχος Αιγιαλείας, Σταυροπούλου Μαρία Αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιαλείας, Γούτος Χρήστος Επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αιγιαλείας,Κυριακόπουλος Μιχαήλ τ. Αντιδήμαρχος Συμπολιτείας, Γιοβάς Γιώργος τ. Αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιαλείας, Μαρινόπουλος Παναγιώτης τ. Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας,Γιάχος Κωνσταντίνος Γραμματέας Ανεξαρτήτου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιάλειας, Μποδιώτης Ιωάννης Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας», Δημόπουλος Χρήστος Πρόεδρος Κοινότητας Γρηγόρι, Κουνάβης Ανδρέας Πρόεδρος Αγίου Κωνσταντίνου Αιγιαλείας, Σωτηρόπουλος Αλέξης Πρόεδρος Τέμενης, Δροσόπουλος Κωνσταντίνος τ. πρόεδρος Κρήνης, Παπανικολόπουλος Νικόλαος Πρόεδρος Συλλόγου Σαλμενίκο, Ζησόπουλος Κωνσταντίνος τ. Πρόεδρος Πανθεσσαλικού Συλλόγου Νομού Αχαΐας και πολύς κόσμος από την Αιγιάλεια, την Πάτρα, αλλά και από άλλες μακρινές περιοχές όπως Πόρτες Αχαΐας, Κόνιτσα κ.ά.

Ο Σύλλογος Γρηγόρι με ανακοίνωσή του ανανεώνει το καλλιτεχνικό του ραντεβού για το Φθινόπωρο του 2022 αλλά και για το νέο έτος 2023 με πολλές και ποιοτικές εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αχαΐα: Επιτυχημένη η Κεντρική Εκδήλωση του 25ου Φεστιβάλ Σταφίδας (φωτο) Αχαΐα: Επιτυχημένη η Κεντρική Εκδήλωση του 25ου Φεστιβάλ Σταφίδας (φωτο) Αχαΐα: Επιτυχημένη η Κεντρική Εκδήλωση του 25ου Φεστιβάλ Σταφίδας (φωτο) Αχαΐα: Επιτυχημένη η Κεντρική Εκδήλωση του 25ου Φεστιβάλ Σταφίδας (φωτο) Αχαΐα: Επιτυχημένη η Κεντρική Εκδήλωση του 25ου Φεστιβάλ Σταφίδας (φωτο) Αχαΐα: Επιτυχημένη η Κεντρική Εκδήλωση του 25ου Φεστιβάλ Σταφίδας (φωτο)


Πηγή