Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στα θερινά ΚΔΑΠ του Δήμου Πατρέων

Τα θερινά ΚΔΑΠ του Δήμου Πατρέων, που λειτουργούν στην Πλαζ και στα Ροΐτικα υπό τον τίτλο «Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις», επισκέφτηκε ο Πέτρος Ψωμάς, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προγράμματα, τις συνθήκες και τις υπηρεσίες που παρέχονται στα παιδιά των συνδημοτών μας. Οι υπεύθυνες των κατασκηνώσεων (η κ. Ελένη Μπούκλη στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων της Πλαζ και η κ. Αφροδίτη Βουτσινά στα Ροΐτικα) ενημέρωσαν πρόθυμα τον επικεφαλής του σπιράλ (ο οποίος συνοδευόταν από τη Μαρία Γούβη, παρατηρήτρια της παράταξης στο ΔΣ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων– ΚΟΔΗΠ, μαζί με την Ευαγγελία Βαβαρούτα) και ξενάγησαν τους επισκέπτες σε όλους τους χώρους και τις δραστηριότητες.

Οι εκπρόσωποι του σπιράλ διαπίστωσαν την ικανοποιητική οργάνωση, την πολύ καλή σε γενικές γραμμές κατάσταση των υποδομών, τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα των δράσεων, το υψηλό φρόνημα των εργαζόμενων στις δομές και την απόλυτη ικανοποίηση των παιδιών που συμμετέχουν στα προγράμματα. Με μια ποικιλία δραστηριοτήτων (εργαστήρια, περιβαλλοντική εκπαίδευση, θεατρικό παιχνίδι, μουσική και χορός, κηπουρική, διάφορα αθλήματα, μπάνιο στη θάλασσα, ενημερώσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης, εκπαιδευτικές επισκέψεις κ.α.) φαίνεται να επιτυγχάνεται υψηλό επίπεδο δημιουργικής ενασχόλησης και δράσης των παιδιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκεί παραμονής τους. Σημειώνεται, εξάλλου, πως εκτός από όλα τα παραπάνω, εξασφαλίζεται δωρεάν σε όλους τους δικαιούχουςη μετακίνηση (από και προς τους χώρους των ΚΔΑΠ) και η διατροφή (πρωινό,δεκατιανό, μεσημεριανό), σε καθημερινή βάση.

Το σπιράλ συγχαίρει τον ΚΟΔΗΠ για την επιτυχημένη πρωτοβουλία διεξαγωγής των προγραμμάτων (που υλοποιούνται από το 2015 και φέτος θα εξυπηρετήσουν συνολικά περίπου 800 παιδιά), επαινεί τους εμψυχωτές, τους ομαδάρχες και όλο το εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχουν στα παιδιά και ευχαριστεί τους εξωτερικούς φορείς υλοποίησης όλων των επιμέρους δράσεων για τη συνεργασία.

Η επόμενη δημοτική αρχή οφείλει να συνεχίσει το σπουδαίο έργο που έχει ως τώρα υλοποιηθεί. Παράλληλα, μία σειρά από βελτιωτικές προτάσεις μπορεί να αυξήσει το πλήθος των συμμετεχόντων, να εμπλουτίσει την εμπειρία τους και να αναβαθμίσει περαιτέρω το πρόγραμμα. Μεταξύ άλλων, το σπιράλ, προτείνει για το άμεσο μέλλον:

  • Τηναποδοχή προσφοράς εθελοντικής εργασίας από περισσότερους νέους Πατρινούς
  • Τη χορηγική υποστήριξη από τοπικές εταιρίες, σε είδη, υπηρεσίες ή/και χρήμα
  • Την αξιοποίηση και άλλων δημοτικών –και μη- χώρων (Παλαιά Σφαγεία, Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, Σκαγιοπούλειοκ.α.)
  • Τηνπλήρη ενασχόληση των υπεύθυνων με το αντικείμενο, ολόκληρο το χρόνο
  • Την εξέλιξη μέρους του προγράμματος σε κυριολεκτικές κατασκηνώσεις (με διανυκτέρευση)

Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στα θερινά ΚΔΑΠ του Δήμου Πατρέων Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στα θερινά ΚΔΑΠ του Δήμου Πατρέων


Πηγή