Καραντίνα Helpers: Στηρίζουν 30 οικογένειες με 70 παιδιά

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς είτε να βρισκόμαστε σε διακοπές είτε να ετοιμαζόμαστε για την καλοκαιρινή ξεκούραση, όμως κάποιοι άνθρωποι δίπλα μας, συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.
Πρόκειται για συνανθρώπους που είτε η ατυχία, είτε λάθος επιλογές, είτε απλά η μοίρα, τους έφερε στο σημείο να μην μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες. Οικογένειες με ανήλικα παιδιά, ανήμποροι άνθρωποι, άνθρωποι που πριν λίγο καιρό ζούσαν μια κανονική ζωή, ξαφνικά βρέθηκαν να χρειάζονται βοήθεια.

Στην ευρύτερη περιοχή, η ομάδα εθελοντισμού που γεννήθηκε μέσα στην καραντίνα, η ομαδα Καραντίνα Helpers, στηρίζει έμπρακτα σε τακτική μηνιαία βάση 30 περίπου οικογένειες στις οποίες υπάρχουν πάνω από 70 παιδιά ηλικιών από νεογέννητα μέχρι 17 ετών…

Καραντίνα Helpers: Στηρίζουν 30 οικογένειες με 70 παιδιά

Οι ανάγκες μεγάλες και πολλές. Όμως το ελάχιστο του καθενός, μπορεί να φωτίσει καρδιές και παιδικά χαμόγελα. Ένα πακέτο ζυμαρικά, γάλα, αλεύρι, λάδι, όσπρια, ρύζι, κρέμες, βρεφικά είδη, καθαριστικά και χαρτικά είναι τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι οικογένειες αυτές.
Άλλωστε οι Πατρινοί έδειξαν πριν από ένα ακριβώς χρόνο, την αλληλεγγύη τους, σε αυτούς που είχαν ανάγκη. Τότε, ήταν οι πυρόπληκτοι της Ηλείας, που δοκιμάζονταν έντονα.

Καραντίνα Helpers: Στηρίζουν 30 οικογένειες με 70 παιδιά

Όπως σημειώνουν οι άνθρωποι της ομάδας:
"Ένας χρόνος πέρασε από τότε που χιλιάδες συμπολίτες μας ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουμε όλοι μαζί τους κατοίκους της Ηλείας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Συλλέξαμε προσφορές από ανθρώπους κάθε ηλικίας και οικονομικής κατάστασης. Δεκάδες εθελοντές προσφέρθηκαν και βοήθησαν στη συλλογή, συσκευασία, μεταφορά και αποστολή τροφίμων, ρουχισμού, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
Επιχειρήσεις διέθεσαν οχήματα και προσωπικό και έγιναν αρωγοί στην οργάνωση του σχεδίου στήριξης και ανακούφισης των πληγέντων.
Στείλαμε βοήθεια στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, στις κοινότητες Νεμούτας, Λάλα και στα γύρω χωριά, ενώ στηρίξαμε και μεμονωμένες οικογένειες που υπέστησαν καταστροφή.
Βέβαια, η παροχή βοήθειας δεν σταμάτησε εκεί. Συνεχίσαμε και το διάστημα που ακολούθησε, καθώς τα προβλήματα κορυφώθηκαν στις αρχές του Φθινοπώρου. Ακόμα και σήμερα η ομάδας μας κρατάει επαφές με τις πληγείσες περιοχές και προσπαθεί να στηρίζει όσους μας χρειάζονται..
Παράλληλα συνεχίζουμε σταθερά να στηρίζουμε δεκάδες οικογένειες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μας.
Για να επιτευχθεί, όμως, αυτό απαιτείται η συνεχής συνδρομή όλων μας.
Χρειάζεται "Λίγο από πολλούς".

Επισκεφθείτε τα σημεία συλλογής τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Προσφέρετε έστω από "λίγο", ώστε να κάνουμε όλοι μαζί την υπέρβαση και να φτάσουμε το "πολύ".

Σας ευχαριστούμε!

Σημεία Συλλογής:
-Καραντίνα helpers, Αράτου 14α 6940788334
-Στολές Διαμαντόπουλος, 25ης Μαρτίου 85 (ώρες καταστημάτων)
-Λιακόπουλος Casa, Ρίο (ώρες καταστημάτων)

Καραντίνα Helpers: Στηρίζουν 30 οικογένειες με 70 παιδιά


Πηγή