Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο για το 4χρονο αγοράκι που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ της Πάτρας

Μάχη για τη ζωή του δίνει το 4χρονο αγοράκι από την Άρτα που έχει υποστεί σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία. Παραμένει διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ύστερα από ατύχημα που είχε.

Ο 4χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το tempo24, είχε ατύχημα μέσα στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι.

Ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης, εξήγησε ότι η κατάσταση του παιδιού είναι ακόμη σταθερή, με το τρέχον 24ωρο να είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της υγείας του.

Ο 4χρονος το μεσημέρι υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία στην οποία φάνηκε το μέγεθος της αιμορραγίας που αντιμετωπίζει, ωστόσο ένα μέρος της φαίνεται να έχει απορροφηθεί από τον οργανισμό του παιδιού, κάτι που δίνει αχτίδες αισιοδοξίας για την εξέλιξη της κατάστασής του.

Το άτυχο παιδάκι θα παραμείνει για τις επόμενες ώρες διασωληνωμένο και σε καταστολή και, σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, η κατάσταση της υγείας του θα εκτιμηθεί εκ νέου αύριο, όταν θα υποβληθεί σε νευρολογικό έλεγχο.

«Όλη η ομάδα της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου μας δίνει τον καλύτερό της εαυτό για τον μικρό μας ασθενή και είμαστε στο πλευρό του», αναφέρει ο κ. Ηλιάδης.

tempo24