Πάτρα: Δωρεάν θα δίνονται τα ηλεκτρικά ποδήλατα όταν έρθουν – Τι αφορά η μίσθωση

Δωρεάν θα δίνονται τα ηλεκτρικά ποδήλατα στην Πάτρα, όταν εντέλει προχωρήσει το έργο στην τελική του φάση και φτάσουμε στην λειτουργία του αυτοματοποιημένου συστήματος που θα φέρει στην καθημερινότητα της πόλης ένα από τα βασικά "πράσινα" μέσα μετακίνησης για τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Αυτό είναι κάτι που ξεκαθαρίζουν από τον δήμο, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση στους δημότες. Η μίσθωση των ποδηλάτων θα αφορά την χρέωση τους στον κάτοχο τους σε ότι έχει να κάνει με την χρονική διάρκεια που θα τα χρησιμοποιεί.

Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος μίσθωσης τους θα έχει ένα όριο περιορισμού, είτε την εβδομάδα, είτε τον μήνα για τον κάθε κάτοχο της ηλεκτρικής κάρτα μέσω της οποίας θα προμηθεύεται τα ποδήλατα από τον ηλεκτρικό σταθμό.

Ένα σημείο που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί και θα εξαρτηθεί από τον σχεδιασμό της μελέτης, αλλά και από τις κατευθύνσεις που θα δώσει ο ειδικός σύμβουλος που θα προσληφθεί, είναι το που θα εγκατασταθεί ο κάθε σταθμός και πόσοι σταθμοί θα υπάρχουν.

Αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί μετά την ολοκλήρωση των έργων που σχετίζονται με το ποδήλατο, όπως ο παραλιακός ποδηλατόδρομος και το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων που θα προκύψουν από την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κάτω πόλης.

Θυμίζουμε ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα που θα έρθουν στην Πάτρα θα είναι 49, ενώ θα υπάρξουν και τρία επιπλέον για άτομα ΑμεΑ.


Πηγή