Τι συμβαίνει επιτέλους με την γραμμή του Προαστιακού στην νότια Πάτρα;

Ο κορωνοϊός είναι η αιτία της νέας παύσης των δρομολογίων του Προαστιακού στον νότιο τομέα και της αντικατάστασης των τρένων με πούλμαν και λεωφορεία.

Αυτό αναφέρουν τουλάχιστον οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η ομάδα "Φίλοι Προαστιακού Σιδηρόδρομου Πάτρας" και ο διαχειριστής της Βασίλης Γκλαβάς. Τα τρένα επανήλθαν για λίγες μέρες μετά την διασπορά σε κρούσματα στο προσωπικό, όμως φαίνεται ότι κάποια από τα τεστ στη συνέχεια βγήκαν και πάλι θετικά.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην μπορεί να εργαστεί το προσωπικό και τα τρένα να αποσύρονται μέχρι νεοτέρας. Με βάση τα όσα αναφέρονται στα social media αυτό είναι το καλό σενάριο. Γιατί υπάρχουν και αναφορές που αναρωτιούνται αν τα τρένα επανέλθουν ποτέ στην νότια Πάτρα.

Ο Βασίλης Γκλαβάς πάντως σπεύδει να διευκρινίσει: «Τα τρένα στην νότια γραμμή με βάση τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει και τα όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε θα επανέλθουν. Άλλο όμως αυτό και άλλο η ποιότητα της γραμμής που παραμένει κακή, όχι μόνο στον νότιο Προαστιακό, αλλά και τομέα της βόρειας Πάτρας».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η Hellenic Train (ο διάδοχος δηλαδή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) έχει προχωρήσει και σε άλλες γραμμές ανά την επικράτεια στην ίδια τακτική. Αποσύρει τα τρένα και βάζει λεωφορεία.

Κάτι που σύμφωνα με πολλούς δείχνει και το ενδιαφέρον της για τις περιφερειακές σιδηροδρομικές γραμμές, έχοντας δώσει βάση κυρίως στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη…


Πηγή