Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα,κ. Sergii Shutenko στον Δήμαρχο Ζακύνθου, κ.Νικήτα […]

  • Κατά την συνάντηση οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν, σε αδελφοποίηση με πόλη της Ουκρανίας.

Το Σάββατο 24/09/2022 ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κ. Sergii Shutenko, συνοδευόμενος από την Σύμβουλο Α΄ Anna Tischenko, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη.

Η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ενώ το θέμα που κυριάρχησε ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ο Δήμαρχος Ζακύνθου υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς που διατηρούν η Ελλάδα και ειδικά η Ζάκυνθος με την Ουκρανία , δηλώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, «είμαστε κοντά σας, σε αυτόν των αγώνα! Είμαστε διαθέσιμοι, να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο!» Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κ. Sergii Shutenko δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, « ζούμε τις χειρότερες εποχές για την πατρίδα μας και την Ευρώπη. Είμαστε ευγνώμονες στην Ελλάδα και στον Λαό της, για την βοήθεια στην ίδια την Ουκρανία, τόσο Στρατιωτική όσο και Ανθρωπιστική .. .Ευχαριστούμε όλες τις δημοτικές αρχές ,και της Ζακύνθου, την Εκκλησία και τους απλούς ανθρώπους»
«Αυτός ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι ένα πόλεμος μεταξύ των παγκόσμιων αρχών και αξιών, που έχει να κάνει με το διεθνές δίκαιο, με τις αξίες που έχει ο κάθε άνθρωπος για την ελευθερία του και από την άλλη μεριά έχει τον αυταρχισμό… όπου ο ισχυρός νομίζει, ότι μπορεί να επιβάλλεται στον αδύναμο, στη σύγχρονη εποχή που ζούμε, και με τις συνεργασίες των κρατών, βλέπουμε ότι αυτό δεν φέρνει αποτέλεσμα!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Νικήτας Σπίνος. Κατά την συνάντηση οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν, σε αδελφοποίηση με πόλη της Ουκρανίας. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού ,Αναστάσιος Μαρίνος ,ο όποιος φιλοξενεί τον πρέσβη στην Ζάκυνθο .
Δείτε το σχετικό video και τον διάλογο που είχε ο Δήμαρχος Ζακύνθου με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κ. Sergii Shutenko






VIDEO & PHOTO :ZANTE PRESS 24 – IONIAN RADIO.GR Tweet


Πηγή