Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου

Η διένεξη ΕΠΟ και Αθλητικής Ηγεσίας δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους.

Τα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου κινδυνεύουν με αναστολή ή ματαίωση ή ''μπαχαλοποίηση'' εξ αιτίας της εργαλειοποίησης του Μητρώου ΓΓΑ από την Αθλητική Ηγεσία. Τα ερασιτεχνικά σωματεία και οι παράγοντες που τα στηρίζουν και τα διοικούν, δεν διαφωνούν στην ύπαρξη του Μητρώου ΓΓΑ αλλά οι προϋποθέσεις εγγραφής τους καθώς και οι όροι λειτουργίας των σωματείων που θέτει η νομοθεσία της Κυβέρνησης της ΝΔ, ακυρώνει για πολλά από αυτά, ακόμη και την συνέχιση της ύπαρξης των ομάδων!

Φρονούμε πως η ευθύνη για την αποδοχή ενός ποδοσφαιρικού σωματείου και για τον έλεγχο της δραστηριότητάς του, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΠΟ και των Τοπικών Ενώσεων.

Η απασχόληση προπονητή από κάθε σωματείο πρέπει να ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΕΙ από την εγγραφή του στο Μητρώο ΓΓΑ αφού δεν μπορεί να υπάρξει ενιαίος τρόπος απασχόλησης κάθε προπονητή σε κάθε σωματείο.

Η αδειοδότηση από την ΓΓΑ γίνεται με νομοθετημένες προϋποθέσεις αλλά, τους όρους αδειοδότησης οφείλει πρώτα να τους ελέγχει η Ομοσπονδία του αθλήματος και η ΓΓΑ με την Αθλητική ηγεσία οφείλουν να ξεκαθαρίσουν θεσμικά τους όρους και τις προϋποθέσεις αδειοδότησης των προπονητών για κάθε κατηγορία των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Όπως πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε ποια κατηγορία πρέπει να εντάσσονται και οι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ (ή ΣΕΦΑΑ) με ειδικότητα ''Ποδόσφαιρο''.

Είναι αδιανόητο να ξεκινούν τα πρωταθλήματα και η Πολιτεία να μην έχει βρει σημεία ισορροπίας με την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, κάνοντας τις ομάδες μπαλάκι του πινγκ πονγκ στην μεταξύ τους διένεξη.

Καλούμε την ΓΓΑ να σταματήσει να προβάλλει προσκόμματα στην έναρξη των πρωταθλημάτων ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και την ΕΠΟ να δώσει το ''πράσινο'' φως στις Τοπικές Ενώσεις. Όσο συντηρείται η διένεξη Αυγενάκη-Μπαλτάκου, το Ποδόσφαιρο θα μαραζώνει!


Πηγή