Πάτρα: Στο έλεος των ρομά το γήπεδο των Προσφυγικών – Σε ρόλο “θεατή” η ΕΛ.ΑΣ.

Να επιστρέψει στην παλιά του εγκαταλελειμμένη μορφή κινδυνεύει το ιστορικό γήπεδο των Προσφυγικών λόγω της παραβατικότητας που παρατηρείται από τη στιγμή που δόθηκε σε λειτουργία πριν λίγους μήνες.

Η ασυδοσία με τις παρέες νεαρών ρομά ξεκίνησε δειλά – δειλά τον περασμένο χειμώνα όπου και δόθηκε σε λειτουργία, ωστόσο από τις αρχές του Φθινοπώρου και έπειτα δείχνει να έχει αυξηθεί, με την Πολιτεία να βρίσκεται σε ρόλο παρατηρητή.

Όλα δείχνουν να ξεκινούν από την αφημένη στην τύχη της κερκίδα της οδού Πολυκράτη, αποτελώντας… φρούριο για τους ανήλικους ώστε να δράσουν. Από εκεί διαπιστώνουν αν τα αποδυτήρια είναι ανοιχτά ώστε να εισέλθουν σε αυτά και να αποσπάσουν ότι μπορούν, ενώ από εκεί πηδούν συχνά στον αγωνιστικό χώρο για να κλέψουν μπάλες.

Το "ποτήρι" ωστόσο "ξεχείλισε" σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν αμαύρωσαν τη γιορτή που έστησε ο Άρης Πατρών με τους Βραζιλιάνους παίκτες το Σάββατο, παρενοχλώντας το πούλμαν που μετέφερε τους "Σελεσάο" και γεμίζοντας σκουπίδια την Προύσης όπου είναι η είσοδος του γηπέδου καθώς αναποδογύρισαν τους κάδους.

Την Κυριακή δε, απόπειρα κλοπής στα αποδυτήρια και πετροπόλεμος προς τους αθλητές από την οδό Ηφαίστου, έμειναν όλα ατιμώρητα από τους άνδρες της Αστυνομίας, καθώς στην πρώτη περίπτωση έφτασαν καθυστερημένα στο σημείο, ενώ στη δεύτερη, παρότι ενημερώθηκαν για το που πήγαν οι ρομά όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία τους, επέλεξαν να μην δώσουν βάση στο συμβάν.

Με τη φύλαξη έτσι του γηπέδου να είναι ανύπαρκτη και την παραβατικότητα στους γύρω δρόμους να αποτελεί μόνιμο βραχνά, δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι των Προσφυγικών που αναρωτιούνται τι άλλο πρέπει να συμβεί ώστε η Πολιτεία να προστατεύσει τους αθλητές αλλά και τους ίδιους. Όσο για το γήπεδο; Τονίζουν πως αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση τα σωματεία δεν θα είναι απίθανο να το εγκαταλείψουν, αναζητώντας νέα ποδοσφαιρική "στέγη" ούτως ώστε να διασφαλίσουν τουλάχιστον την υγεία τους.


Πηγή