Πάτρα: Στο “μηδέν” για την εμπορική αγορά οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ – Τα πάγια “ανεβαίνουν […]

Χωρίς αντίκρισμα για την αγορά ήταν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον τα μέλη του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας και ο ίδιος ο πρόεδρος του φορέα, Κώστας Ζαφειρόπουλος. «Είναι σαν μην έγιναν ποτέ.

Καμία από τις προτάσεις που κάναμε για την μείωση της φορολογίας, αλλά και για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, δεν εισακούστηκε από τους κυβερνώντες».

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι χωρίς την κρατική στήριξη η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για μία μικρομεσαία επιχείρηση, με την πτώση της εμπορικής κίνησης και την ενεργειακή κρίση, είναι πλέον μη διαχειρίσιμη.

Η πτώση της εμπορικής κίνησης κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου των εκπτώσεων έφτασε το 30% και σε ορισμένα είδη το ξεπέρασε. Ήταν μία ακόμα κακή περίοδος, σε σύγκριση μάλιστα με την αντίστοιχη του ’21 όπου και τότε τα πράγματα δεν είχαν πάει καλά για τα εμπορικά μαγαζιά και υπήρχαν περιοριστικά μέτρα.

Όμως πέρα από την πτώση στην εμπορική κίνηση οι επαγγελματίες έχουν να αντιμετωπίσουν την ενέργεια, αλλά και την άνοδο των ενοικίων.

Το ρεύμα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, έχει από μήνα σε μήνα μία συνεχής ανοδική τάση, ενώ συνεχίζονται οι αυξήσεις στα μισθώματα των κτιρίων που στεγάζονται εμπορικά μαγαζιά, μια κατάσταση που είχε ξεκινήσει από τις αρχές του έτους λόγω του πληθωρισμού.


Πηγή