Άξονας Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία: «Επιμένουμε στη μελέτη-κατασκευή», λέει το Συντονιστικό

Το συντονιστικό για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι θεωρεί με ανακοίνωση του, θετικό το γεγονός ότι το έργο «Αστακός-Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία» αντιμετωπίζεται ενιαία ως διευρωπαϊκό δίκτυο που θα βγάλει τη Δυτική Ελλάδα από την απομόνωση και θα την ενώνει με την Ανατολική.

Αφορμή για την ανακοίνωση του Συντονιστικού, ήταν η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, για την Ένταξη της Πράξης «Μελέτες Οδικού Άξονα Λαμία – Καρπενήσι – Αγρίνιο – Αστακός (πρώην ε.ε. 2019ΣΜ97100006)» με Κωδικό ΟΠΣ 5181133 στο «ΤΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Οδικές υποδομές».

Η ανακοίνωση, συνεχίζει:

«Αντιλαμβανόμαστε από τις προθεσμίες για τις υπολειπόμενες μελέτες ότι η υλοποίηση του έργου συνολικά δεν θα ξεκινήσει πριν το 2026.
Σε αυτό το πακέτο των 8.000.000 ΕΥΡΩ για τις μελέτες ΔΕΝ περιλαμβάνεται το τμήμα από το 7ο χμ-28χμ (θέση Σταυρός) γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και ανήκει σε προηγούμενο πακέτο.

Ωστόσο ως συντονιστικό επιμένουμε στη λογική “μελέτη-κατασκευή” όπως είχε συμφωνηθεί από όλους τους φορείς στη συνάντηση -ορόσημο της 12ης Μαρτίου αρχής γενομένης από τα πρώτα 28 χμ που η μελέτη είναι σχεδόν έτοιμη η οποία μπορεί να μπει ΠΡΙΝ την ολοκλήρωση των μελετών και να ενωθεί με τα 5χμ που είναι σχεδόν έτοιμα να παραδοθούν από το κόμβο Liddle έως Καμαρούλα.

Το συντονιστικό θα παρακολουθεί το θέμα και καλεί και άλλους συμπολίτες μας να το πλαισιώσουν με μοναδικό σκοπό το όνειρο δεκαετιών, η σύνδεση Δυτικής – Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος να γίνει πραγματικότητα».