Πάτρα: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το ασανσέρ στο 2ο Γυμνάσιο

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την εγκατάσταση ενός ασανσέρ στο 2ο Γυμνάσιο Πάτρας, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στις σχολικές αίθουσες τα παιδιά που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Το όλο θέμα είχε προκαλέσει σάλο στα social media της Πάτρας, όταν μια μητέρα αναφέρθηκε δημόσια στην κωλυσιεργία που υπήρξε (όπως υποστήριξε) από πλευράς δήμου για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και να μπορέσει το παιδί της που αντιμετώπιζε πρόβλημα να έχει πρόσβαση σε όλα τα σχολικά μαθήματα της τάξης του.

Από πλευράς δήμου η απάντηση που είχε δοθεί για την εγκατάσταση του ασανσέρ ήταν ότι υπήρξε κόλλημα καθώς το διπλανό κτίριο που γειτνιάζει με το σχολικό συγκρότημα, είναι διατηρητέο.

Σύμφωνα πάντως με έγγραφο που αναρτήθηκε στην «σελίδα Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται», ο ανάδοχος που ανέλαβε το έργο υποστηρίζει ότι δεν έχουν προχωρήσει από πλευράς δήμου οι διαδικασίες για τα απαιτούμενα χαρτιά και άδειες που χρειάζονται για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Η εταιρεία (πάντα με βάση τα όσα υποστηρίζει το έγγραφο που έχει αναρτηθεί στη συγκεκριμένη σελίδα) θα προχωρήσει στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών με δικά της έξοδα.

Μένει να δούμε πότε θα κατασκευαστεί το έργο έτσι ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και το οποίο όπως φαίνεται θα εξακολουθούσε να υπάρχει αν το όλο θέμα δεν έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις.

(H φωτογραφία είναι του Οδυσσέα Ξεριζωτή).


Πηγή