Συμμετοχή των Κανταδόρων της Νέας Χορωδίας Λευκάδας και της Αγιομαυρίτικης Παρέας στο “Συνέδριο-Φεστιβάλ” Επτα […]

Συμμετοχή των Κανταδόρων της Νέας Χορωδίας Λευκάδας και της

Αγιομαυρίτικης Παρέας στο «Συνέδριο – Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής»

στην Κέρκυρα

Οι Κανταδόροι της Νέας Χορωδίας Λευκάδας και η Αγιομαυρίτικη Παρέα θα εκπροσωπήσουν τη Λευκάδα συμμετέχοντας στο «Συνέδριο – Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής» που θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα από 8 μέχρι 15 Οκτωβρίου 2022.

Οι δύο πολιτιστικοί σύλλογοι της Λευκάδας θα εμφανιστούν με ένα ενιαίο μουσικό σχήμα, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:30, στην πλακάδα τ’ Αγιού στην πόλη της Κέρκυρας, τραγουδώντας καντάδες και μελωδίες Λευκαδίων ποιητών, στιχουργών και μουσικών, προβάλλοντας με τον τρόπο αυτό την πλούσια καλλιτεχνική Επτανησιακή μας παράδοση.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Χορωδία Κέρκυρας και το Κέντρο Επτανησιακής Μουσικής, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, της ΠΕΔΙΝ και σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Με το «Συνέδριο – Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής» επιδιώκεται να δημιουργηθεί μια θετική κινητικότητα γύρω από την ανάδειξη και προβολή της επτανησιακής μουσικής και περαιτέρω ένα κλίμα συνέχισης και ανανέωσης της μουσικής παράδοσης των Επτανήσων. Έχουν κληθεί ως εισηγητές διακεκριμένοι επιστήμονες αλλά και μουσικοί που έχουν λόγο και άποψη τόσο για την επτανησιακή μουσική κατά την ιστορική της διαδρομή όσο και για την αντιμετώπιση στα Επτάνησα των πολιτιστικών προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος στον τομέα της μουσικής.

Τα Δ.Σ. της Νέας Χορωδίας Λευκάδας και της Αγιομαυρίτικης Παρέας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Ανδρέα Κτενά για την αμέριστη αρωγή και το ενδιαφέρον που επέδειξε ώστε με πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας να εξασφαλιστεί η συμμετοχή μας στο σπουδαίο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός, καθώς και τους αρμόδιους υπαλλήλους της Π.Ε. Λευκάδας για την άψογη συνεργασία και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν.

The post Συμμετοχή των Κανταδόρων της Νέας Χορωδίας Λευκάδας και της Αγιομαυρίτικης Παρέας στο “Συνέδριο-Φεστιβάλ” Επτανησιακής Μουσικής first appeared on Lefkas News.


Πηγή