«To 1o TEDx Agrinio συγκίνησε, προβλημάτισε, ενθουσίασε και εν τέλει ενέπνευσε το κοινό του»

Τον απολογισμό της κάνει η ομάδα του 1ου TEDx Agrinio που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

«Το αποτέλεσμα δε δικαίωσε απλώς όσους πίστεψαν εξ αρχής αυτό το δύσκολο εγχείρημα, αλλά εκπλήρωσε τους πλέον μύχιους πόθους εθελοντών, διοργανωτών και εν τέλει του ίδιο του κοινού, να δουν την πόλη και την περιοχή μας να εντάσσεται στην παγκόσμια κοινότητα των πόλεων, που αναζητούν νέες ιδέες, καταρρίπτουν στερεότυπα, ανοίγουν τα παράθυρα στο φως της γνώσης, απορρίπτουν κάθε είδους σκοταδισμό, αναζητούν καινοτόμες διεξόδους εξωστρέφειας και τελικά υπερβαίνουν τα Όριά τους», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Ευχαριστούν παράλληλα το κοινό που «αγκάλιασε» την μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Αναλυτικά:

«Είναι προφανές, πως δεν μπορεί κανείς να μιλήσει τυπικά, για συμβατική επιτυχία της 1ου TEDx Agrinio. Αυτό εξάλλου θα μπορούσε να είχε συμβεί ήδη μία εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή τoυ, καθώς τα εισιτήρια είχαν ήδη «εξαφανιστεί». Κοινή απορία όλης της οργανωτικής ομάδας και των εθελοντών ήταν αφενός να αντιληφθούν, αν υπάρχει κοινό, που να ενδιαφέρεται εν τοις πράγμασι για τη φιλοσοφία των TEDx και εν τέλει πώς αυτό το κοινό θα βίωνε την ολιστική εμπειρία μιας τέτοιας εκδήλωσης.

Το αποτέλεσμα δε δικαίωσε απλώς όσους πίστεψαν εξ αρχής αυτό το δύσκολο εγχείρημα, αλλά εκπλήρωσε τους πλέον μύχιους πόθους εθελοντών, διοργανωτών και εν τέλει του ίδιο του κοινού, να δουν την πόλη και την περιοχή μας να εντάσσεται στην παγκόσμια κοινότητα των πόλεων, που αναζητούν νέες ιδέες, καταρρίπτουν στερεότυπα, ανοίγουν τα παράθυρα στο φως της γνώσης, απορρίπτουν κάθε είδους σκοταδισμό, αναζητούν καινοτόμες διεξόδους εξωστρέφειας και τελικά υπερβαίνουν τα Όριά τους.

Ο κ. Καλογεράκης μας δίδαξε ότι η αγάπη μαθαίνεται και ο κ. Σμυρνάκης πώς να κατακτήσουμε τη δική μας αλήθεια. Ο κ. Μάζαρης συγκίνησε τους πάντες, κάνοντας κοινό και εθελοντές να δακρύσουν, αλλά και να τον καταχειροκροτήσουν για τη μεγάλη ανθρώπινη και εκπαιδευτική του αγκαλιά. Ο κ. Τσάκος κατέδειξε ότι η επιτυχία περνάει μέσα από την αποτυχία, αλλά και την επίμονη προσπάθεια φίλων και παρεών, ενώ ο κ. Αυγουλάς με το όχημα το χιουμοριστικό αυτοσαρκασμό του, μας ενέπνευσε με όσα αξιοσημείωτα έχει πετύχει παρά την πλήρη τύφλωσή του, αλλά και μας προβλημάτισε για το κατά πόσο η κοινωνία μας μπορεί να αποκαλείται πολιτισμένη. Η κ. Φλωροπούλου άγγιξε προσωπικές ευαίσθητες χορδές του καθενός μας και μας έμαθε πώς να καταπολεμάμε τις αρνητικές μας σκέψεις και ο πρωτοπόρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαγιάτης, που δημιούργησε φάρμακο από το ελαιόλαδο, μας ζήτησε μέσα από το προσωπικό του παράδειγμα να κάνουμε μεγάλα όνειρα και να καταρρίψουμε τα όριά μας. Ο δάσκαλος της χρονιάς για το 2022 κ. Γεωργιακάκης, μας έδειξε τον τρόπο να μετατρέπουμε μία αρνητική κατάσταση σε θετική και ο αστροφυσικός κ. Πλειώνης μας ταξίδεψε σε συμπαντικούς κόσμους. Τέλος, η κορυφαία Ελληνίδα κλινική ψυχολόγος κ. Κανδαράκη συνέδεσε με αριστοτεχνικό τρόπο τα Όρια με τις Κρίσεις και μας καθήλωσε μαθαίνοντάς μας πώς η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία.

Παράλληλα, το κοινό είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε όλα τα workshops που ήταν τα εξής: Τα 3 μυστικά του TANGO από τον κ. Γιαννακά, τα όρια και η αυτοάμυνα από τον κ. Τσάκο, τα Breathing Limits από την κ. Σκαλιστή, ο ανθρώπινος εγκέφαλος και τα όρια από την κ. Παπαχρήστου και τέλος τα Όρια και σταδιοδρομία από την κ. Παρμάκη και την κ. Τραυλού και τέλος η υπολογιστική ρομποτική από το εργαστήριο ρομποτικής του κ. Θεοχάρη MAKERlab.

Επίσης, μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στα διαδραστικά παιχνίδια της εκδήλωσης, στο Λαβύρινθο και τα Νήματα και το Smile Box.

Έντονο όμως ήταν και το καλλιτεχνικό άρωμα της εκδήλωσης, καθώς οι συμμετοχές της ταλαντούχου κ. Στούμπου (κιθάρα-τραγούδι), των τρομερών παιδιών του «Dance Academy» και τους μελωδικούς «Άτροπον».

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τους χορηγούς μας, χωρίς την υλική και ηθική υποστήριξη των οποίων, δε θα μπορούσαν να λάβουν χώρα όσα μαγικά συνέβησαν το περασμένο Σάββατο και πιο συγκεκριμένα τους εξής: Tην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Αγρινίου, την τεχνική – κατασκευαστική εταιρεία «Α4Β Λ. Μπλέτσας – Θ. Χούσης Ο.Ε.», τo ALL DAY BAR PISCO, την Εταιρεία Αlumil, το κατάστημα «ΜΟΝ ΑΜΙ», την εταιρεία «ΓΑΙΑ», την εταιρεία κατασκευής σελίδων Οne Plus Design, τα ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΑΜΨΩΝΑ, την Εταιρεία Εμπορίας Κατασκευής Κουφωμάτων Αλουμινίου «Βασίλης Νικολέτας», το Τεχνικό Γραφείο Μελετών Κων/νος Παπαθανασίου, το ηλεκτρονικό φαρμακείο «ΟΛΟΝ ΜΑΣ», την εταιρεία ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, τις Επιγραφές ΦΙΡΜΑ το φυσικό μεταλλικό Νερό «ΚΟΡΠΗ», τις Ξένες Γλώσσες «Ανδρέας Τριαντάφυλλος», την Τεχνική Εταιρεία ΚΔΠ, το Επιμελητήριο Αγρινίου, τις εκτυπώσεις «ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ», την εταιρεία «ΚΑΡΒΕΛΑΣ», την τεχνική Εταιρεία Dynatec, την εταιρεία west med, τον Κτηνίατρο κ. Ι. Φαρμάκη, το Εσπέρια HOTEL, το κατάστημα SIRMOS ΒΕΒΕ, την εταιρεία γαλακτομικών ΒΑΣΙΛΕΊΟΥ Α.Β.Ε.Ε., την κατασκευαστική εταιρεία PELTON, την κατασκευαστική εταιρεία «Αράχωβας», την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, το Smile BOX, τo Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Αegean Nικόλαος Παπουτσής, το Κατάστημα Electronet Στασινός, τις εκτυπώσεις BABANIS, την εκτυπωτική Εταιρεία Αθανασίου Α.Ε., τη Βιοτεχνία επίπλου Σκαλιστής και το Σούπερ μαρκετ «Βασιλόπουλος» στο Παναιτώλιο.

Επιπρόσθετα, ειλικρινείς ευχαριστίες σε όλα τα Μ.Μ.Ε. της περιοχής μας, που συνέδραμαν τα μέγιστα στη διάδοση της εκδήλωσης.

Είναι προφανές, πως είμαστε παράλληλα ευγνώμονες στους ομιλητές, που μας τίμησαν με την παρουσία και τη διάθεσή τους να μοιραστούν την προσωπική, επιστημονική και ανθρώπινη πλευρά της θεματολογίας μας. Όπως επίσης και όλους τους καταπληκτικούς εθελοντές μας, που αφιερώθηκαν ψυχή τε και σώματι στον κοινό σκοπό της διοργάνωσης, όπως την είχαμε σχεδιάσει κάνοντάς το μάλιστα με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε με κάθε πιθανό τρόπο όλους εσάς, το απαιτητικό και ενθουσιώδες κοινό, που αγκαλιάσατε με τόση θέρμη το 1o TEDx Agrinio και αποδείξατε στην πράξη ότι το Αγρίνιο μπορεί να υποστηρίξει εκδηλώσεις με υψηλή πνευματική στάθμη και συναισθηματική νοημοσύνη. Σας ευχαριστούμε για όλα τα διθυραμβικά σχόλια σχετικά με την εκδήλωση και κυρίως για την απίστευτη, θετική σας ενέργεια! Να είστε βέβαιοι, πως αυτή η «συνάντησή» μας ήταν μόνο η αρχή!»