Πάτρα: Σε δημοπρασία για μακροχρόνια μίσθωση το τριώροφο του Σκαγιοπουλείου

Στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να βγει στον "αέρα" η δημοπρασία για την μακροχρόνια μίσθωση της τριώροφης πολυκατοικίας που υπάρχει απέναντι από την κεντρική πύλη του Σκαγιοπούλειου Ιδρύματος.

Πρόκειται για μια πολυκατοικία που έχει ξενοίκιαστα εδώ και χρόνια τα διαμερίσματα και τα μαγαζιά της, ενώ κατά καιρούς είχε μετατραπεί σε καταφύγιο μεταναστών, αστέγων και άλλων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν παράπονα από τη γειτονιά.

Ωστόσο το ακίνητο έχει τη δική του αξία και η διοίκηση του Σκαγιοπουλείου Ορφανοτροφείου αποφάσισε να προχωρήσει στην μακροχρόνια μιίσθωση από έναν επενδυτή που θα έχει το όραμα και το σχέδιο για να το αξιοποιήσει κατά όπως αυτός νομίζει.

Η τριώροφη πολυκατοικία έχει 11 εμπορικά καταστήματα και είκοσι συνολικά διαμερίσματα (έξι σε κάθε όροφο και δύο στο ισόγειο). Ο διαγωνισμός για την μίσθωση του ακινήτου είναι σε όλα έτοιμος, ενώ αναμένεται να βγει στον "αέρα" στις 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ήδη κάποιοι επενδυτές που έχουν δείξει ένα ενδιαφέρον, ωστόσο, όλα θα φανούν στην πορεία.

Το σημαντικό είναι να υπάρξει ένας ενδιαφερόμενος μέσα από αυτή την διαδικασία που θα αξιοποιήσει το ακίνητο, δίνοντας ταυτόχρονα μια άλλη πνοή στην όλη περιοχή, κάτι που το έχει ανάγκη.

Η αρχική τιμή της δημοπρασίας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινάει περίπου από τα 55.000 ευρώ τον χρόνο και στόχος του διοικητικού συμβουλίου είναι η μίσθωση να κρατήσει για 50 έτη.


Πηγή