Πάτρα: 60 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μέσα σε δύο μήνες!

Δύο μήνες έχει ανοίξει το γραφείο για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας (από τις αρχές Οκτωβρίου) και μέσα σε αυτό το διάστημα οι καταγγελίες που έχουν έρθει στην υπηρεσία είναι 60.

Πιο συγκεκριμένα από τις 3 Οκτωβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου έχουν καταγγελθεί στο νεοσύστατο γραφείο της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. 60 περιστατικά και έχουν σχηματιστεί ισάριθμες δικογραφίες.

Στατιστικά, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών που έχουν γίνει αντιστοιχεί σε μια καταγγελία κάθε μέρα σε αυτό το χρονικό διάστημα, γεγονός που σοκάρει και που δείχνει από μόνο την εξάπλωση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας και στην Πάτρα.

Η πλειοψηφία των περιστατικών αυτών αφορούν λεκτική και ψυχολογική κακοποίηση, διαπληκτισμούς και έντονες αντιπαραθέσεις, απειλές, αλλά και σωματική βία.

Τα θύματα στα περισσότερα από τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί είναι γυναίκες και οι δράστες άνδρες, έχοντας μεταξύ τους συζυγική σχέση, σε ορισμένες περιπτώσεις συντροφική, ενώ πολλά συμβάντα έχουν γίνει και μεταξύ διαζευγμένων ή εν διαστάσει ζευγαριών.

Επίσης, δύο από τα 60 περιστατικά που έχουν καταγγελθεί στο γραφείο της ΕΛ.ΑΣ. για τα θέματα αυτά αφορούν βίαιες συμπεριφορές των παιδιών κατά των γονέων τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα περιστατικά σε ότι αφορά την προέλευση τους, προέρχονται από τις περιοχές του αστικού κέντρου της Πάτρας και μόνο δύο έχουν να κάνουν με περιοχές εκτός κέντρου, στα περίχωρα της πόλης.

(Με πληροφορίες από την "Πελοπόννησο").


Πηγή