Το «καλάθι του νοικοκυριού» που μονιμοποιεί την ακρίβεια

Στην τσέπη του καταναλωτή αν αφαιρέσουμε το “ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ” το όφελος είναι ΜΗΔΕΝ.

Επικό άδειασμα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η ανακοίνωση του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης δεν πρόσφερε τίποτα ιδιαίτερο στην τσέπη μας» και καταλήγει στα αυτονόητα «Η μόνη λύση για την πτώση των τιμών στην αγορά είναι η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και η μείωση του ΦΠΑ σε υπηρεσίες και όχι προϊόντα. Γιατί κάθε ενεργειακό κόστος το πληρώνει ο πολίτης καταναλωτής μέσα από τις αυξήσεις τιμών στην αγορά». Η αλήθεια σαρώνει τα πάντα και ο καθένας μας βλέπει το πορτοφόλι του.

Το καλάθι του νοικοκυριού είναι απλώς μια επικοινωνιακή προεκλογική φιέστα. Η αλήθεια είναι μία το “καλάθι του νοικοκυριού” δεν είναι το φάρμακο που ευαγγελιζόταν και ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της Ν.Δ..

Μια ατελέσφορη προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει στάχτη στα μάτια μας, αδυνατώντας πολιτικά να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Έλεγχοι δεν υπάρχουν, πρόστιμα για αισχροκέρδεια στην αγορά τροφίμων δεν επιβάλλονται, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αυξήθηκε και η επιβάρυνση στο μέσο καλάθι θα υπερβεί το 15% μέχρι το τέλος της χρονιάς. Σύμφωνα, δε, με έρευνα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ από τον Αύγουστο έως και τον Σεπτέμβριο του 2022 η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού έχει μειωθεί κατά 20%.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δίπλα στον πολίτη έχει ήδη προτείνει και επαναλαμβάνει πρωτοβουλίες που οφείλει να λάβει η κυβέρνηση της Ν.Δ.:

  • Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα,
  • Επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας
  • Αύξηση των ελέγχων στην αγορά
  • Ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των ελεγκτικών μηχανισμών Ανάπτυξης και υποστήριξη των καταναλωτικών οργανώσεων.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

The post Το «καλάθι του νοικοκυριού» που μονιμοποιεί την ακρίβεια first appeared on Lefkas News.


Πηγή