ΕΙΡΗΝΗ ΥΓΕΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ το ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2023 (θα έρθει;)

Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες’

Η βία και ο πόλεμος είναι τόσο αρχαία όσο και η ανθρώπινη Ιστορία! Έτσι λοιπόν η αναζήτηση της Ειρήνης από την ανθρωπότητα έχει πανάρχαιες προϊστορικές ρίζες αναπόσπαστα δεμένη με την Αντίρρηση Συνείδησης και την άρνηση της υποχρεωτικής στράτευσης!

<<Χωρίς μυαλό όσοι αναζητούν τη δόξα με λόγχες και με δυνατά στον πόλεμο κοντάρια>>

Ευριπίδης <<Ελένη>> (Α΄ στάσιμο)

Σήμερα ζούμε την πιο προκλητικά άδικη, βάναυση και πανηγυρικά ακραία βίαιη περίοδο της ανθρώπινης Ιστορίας από άποψη ανυπολόγιστου κόστους, πόνου και αμέτρητων θυμάτων! Την εποχή θριάμβου του ασυλλόγιστου, του πιο ανελαστικού δογματισμού και της βαρβαρότητας!

Οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, οι εκατοντάδες εμφύλιες συρράξεις, οι εισβολές, οι πολεμικές συγκρούσεις, οι καταστροφές, οι γενοκτονίες, οι προσφυγικοί ξεριζωμοί έγιναν καθημερινό τηλεοπτικό θέαμα που φαντάζει αποδεκτό, φυσιολογικό και αναγκαίο.

Και όμως δεν είναι έτσι! Από την αρχαιότητα ακόμα, τους πρώιμους ιστορικούς χρόνους και μέχρι σήμερα πολλοί άνθρωποι της αγάπης, της δικαιοσύνης και του πολιτισμού δεν αρκέστηκαν στα κωμικά ευχολόγια που γεμίζουμε τη ζωή μας. Κατανόησαν και κατήγγειλαν τις πραγματικές αιτίες που γεννούν τον πόλεμο και την κοινωνική αδικία. Σήκωσαν το ανάστημά τους στους ισχυρούς, θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για να εμποδίσουν τους καταστροφικά τους σχέδια!

Δείγματα άρνησης της βίας, αντιπολεμικού λόγου και Αντίρρησης Συνείδησης αναγνωρίζει κανείς σε κλασικά κείμενα της παγκόσμιας προφορικής ή γραπτής παράδοσης και λογοτεχνίας από τα αρχαιότερα χρόνια (Ομήρου Ιλιάδα 8ος αιώνας π.Χ.) μέχρι τους λαϊκούς μύθους και τα παραμύθια των απλών ανθρώπων.

Δεν είναι μύθοι και παραμύθια όμως αλλά η ωμή πραγματικότητα των αρχόντων αυτού του κόσμου να εξοπλίζουν, να σπρώχνουν σε συγκρούσεις, να αιματοκυλούν τους λαούς και μέσα στα συντρίμμια, τον πόνο και την προσφυγιά να εδραιώνουν την κυριαρχία τους σε στρατηγικές περιοχές ελέγχοντας τον ενεργειακό πλούτο και κάθε αξιοποιήσιμο φυσικό πόρο!

Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, οι εισβολές στο Αφγανιστάν, οι πόλεμοι στον Περσικό, η εισβολή στο Ιράκ, την Λιβύη, την Ουκρανία και οι επιπτώσεις τους για όλη την ανθρωπότητα με πείνα, φτώχεια, καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – ελευθεριών και η προγραμματισμένη ενεργειακή κρίση είναι δικό τους έργο και πρέπει να τους σταματήσουμε με κάθε τρόπο!

Μιχάλης Μαραγκάκης

Σας καλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Μαραγκάκη, πρώτου ιδεολογικού αντιρρησία συνείδησης στην Ελλάδα, με τίτλο «Άρνηση Στράτευσης- Οδοιπορικό για τους Αντιρρησίες Συνείδησης 1986-2022» των εκδόσεων FIERBRAND:

Α) Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, ώρα 6μμ στο Συνεργατικό Καφέ Χάρτα, οδός Ν. Σκουφά 55, Πλατεία Μονοπωλίου, στην Άρτα και

Β) Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, ώρα 11 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, οδός Σικελιανού και Σβορώνου 1.

Επιθυμία του συγγραφέα και όλων των συντελεστών είναι η βιβλιοπαρουσίαση να ενισχύσει τον διάλογο για τον πόλεμο, την ειρήνη και το μέλλον της ανθρωπότητας!

The post ΕΙΡΗΝΗ ΥΓΕΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ το ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2023 (θα έρθει;) first appeared on Lefkas News.


Πηγή