Πατρινό Καρναβάλι: Τα άρματα που θα δούμε στην παρέλαση των μικρών

Η αντίστροφη μέτρηση για την τελική ευθεία του παιδικού καρναβαλιού έχει ξεκινήσει και πέρα από τις νέες στολές και τα πληρώματα που θα δούμε στην φετινή παρέλαση, θα δούμε και άρματα που θα κατέβουν στους δρόμους της Πάτρας, ειδικά για το καρναβάλι των μικρών.

Δύο από αυτά θα είναι καινούργια και δεν θα τα έχουμε ξαναδεί και πέντε πρόκειται για ανακατασκευές που έχουν συντηρηθεί από τους τεχνίτες του καρναβαλικού συνεργείου και θα είναι σαν καινούργια.

Τα δύο νέα άρματα που θα δούμε στην παρέλαση των μικρών είναι ένα μεγάλο ιγκουάνα και ένα τεράστιο φεγγάρι καρναβαλικό, φτιαγμένα και τα δύο από τα χέρια του Νίκου Λιβάνη. Από εκεί και πέρα θα παρελάσουν στο καρναβάλι των μικρών ο Καρναβαλάκος, ο Σκυλάκος, η Σαρανταποδαρούσα, η Μάγισσα και η Αλίκη.

Η παρέλαση του καρναβαλιού των μικρών γίνεται μια εβδομάδα πριν από την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού και αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός που τα τελευταία χρόνια θεωρείται ως η καλύτερη προβολή της διοργάνωσης, με όλα αυτά τα μικρά παιδιά που κατεβαίνουν στους δρόμους της Πάτρας για να παρελάσουν και να χαρούν το καρναβάλι.


Πηγή