Περνούν την γέφυρα Ρίου Αντιρρίου με τα πόδια για να πάνε στη δουλειά τους! (Βίντεο)

Δεν είναι μόνο οι ξένοι τουρίστες που γκρινιάζουν για την τιμή διέλευσης από τη γέφυρα ρίου-αντιρρίου.

Ακόμα πιο έντονο είναι το πρόβλημα για αυτούς οι οποίοι ζουν στην Αιτωλοακαρνανία και εργάζονται στην περιοχή του Ρίου.

Περισσότερα από 100 άτομα πού διαμένουν είτε στη Ναύπακτο, είτε στο Μεσολόγγι, είτε στο Αγρίνιο, είτε ακόμα και στην Άρτα, εργάζονται στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας κάνοντας κυλιόμενες βάρδιες. Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά πρέπει να περνούν το στενό του Ρίου Αντιρρίου για να πάνε στη δουλειά τους, είτε να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Μάλιστα μία γυναίκα, η οποία λόγω κόστους χρησιμοποιούσε το καράβι, όταν το πορθμείο διέκοψε τη λειτουργία του λόγω αέρα, αναγκάστηκε να περάσει με τα πόδια τη γέφυρα για να πάει στην εργασία της!

Όπως καταγγέλλουν, προτιμούν να κάνουν βάρδιες "απόγευμα – πρωί", ώστε να κοιμούνται στο νοσοκομείο για να κάνουν λιγότερες διελεύσεις. το νοσοκομείο όμως, δεν διαθέτει εγκαταστάσεις για να φιλοξενηθούν εκεί και έτσι αναγκάζονται να κοιμούνται ακόμα και στις καρέκλες.

Μία λύση η οποία είχε δοθεί για το πρόβλημα ήταν η χρήση του e-pass. Για καθημερινές διελεύσεις το κόστος ήταν περίπου στα 250 ευρώ το μήνα. Πρόσφατα όμως το πόσο αυξήθηκε σχεδόν στα 300 ευρώ.

Το θέμα αναδείχθηκε και από την πρωινή εκπομπή του open τώρα μαζί με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Γιώργο Σιαδήμα.

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Αυξάνονται τα διόδια – Ποιες είναι οι νέες τιμές; | Τώρα μαζί | OPEN TV


Πηγή