Ο Δημήτρης Πελεκούδας στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του «Καλλίπολις»

Ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων στο Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις», Δημήτρης Πελεκούδας, παραβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου και περιελάμβανε μεταξύ άλλων και σύντομο απολογισμό δράσεων της περασμένης χρονιάς.
Ο κ. Πελεκούδας στον χαιρετισμό του, μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη για «καλή χρονιά, υγεία και δύναμη, προκειμένου να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους» και συνέχισε λέγοντας: «Πέρασαν 3 χρόνια από την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε στον ίδιο χώρο που είμαστε σήμερα για να κόψουμε την πίτα μας, αφού η πανδημία του κορωνοϊού μας έβαλε εμπόδια.
Αν κάνουμε έναν απολογισμό των τριών χρόνων θα δούμε ότι το Κέντρο Πρόληψης, με τις δύο συμβάσεις που ουσιαστικά επέβαλε η κυβέρνηση και ο ΟΚΑΝΑ βρίσκεται σε δυσκολότερη θέση, με πολλά εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση του, ενώ οι ανάγκες για πρόληψη, παραμένουν τεράστιες και ακόμα πιο έντονες λόγω της πανδημίας.
Είναι γνωστό, ότι ως Δήμος δεν συμφωνούμε με τις πολιτικές τακτικές αυτές και τις κινήσεις του διορισμένου από την κυβέρνηση Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, που απαξιώνει το Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης, τον Δήμο Πατρέων, τους αιρετούς φορείς που συμμετέχουν στο Δ.Σ. και την επιστημονική ομάδα εργαζομένων που παράγει έργο με μεγάλη επιτυχία σε όλο το νομό παρά το ελάχιστο προσωπικό. Θα έλεγα ότι καταθέτουν την ψυχή τους για να βοηθήσουν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Μόνο η Πάτρα έχει χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και δυστυχώς εκείνο που βλέπουμε ότι διακατέχει τα παιδιά και τους νέους μας, είναι η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα, ενώ η ανεργία βρίσκεται στα ύψη. Ως Δήμος καλούμε τη νεολαία να αντισταθεί στην πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. και των υπόλοιπων κομμάτων, καθώς και του ΟΚΑΝΑ, που ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στη νομιμοποίηση των λεγόμενων «μαλακών» ναρκωτικών και βάζουν ταφόπλακα στην πρόληψη, αλλά και την απεξάρτηση.
Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, θα είμαστε δίπλα στο Κέντρο Πρόληψης και σε όλους τους φορείς του και θα στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις δράσεις του. Διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στα Κέντρα Πρόληψης, την δημιουργία Δομής Απεξάρτησης στην Πάτρα και δύο Συμβουλευτικά Κέντρα για τις άλλες εξαρτήσεις.
Είμαστε ενάντια στο διαχωρισμό «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών, λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Καλή δύναμη στο έργο όλων μας και καλή χρονιά!».

Ο Δημήτρης Πελεκούδας στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του «Καλλίπολις» Ο Δημήτρης Πελεκούδας στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του «Καλλίπολις»


Πηγή