Πάτρα: Αντιδήμαρχοι στις εκδηλώσεις κοπής της πίτας των συλλόγων Καστελλόκαμπου και Προαστίου

Οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Ασπράγκαθος, Βίβιαν Σαμούρη και Βαγγέλης Κατσακούλης, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καστελλόκαμπου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ασπράγκαθος, αφού μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, αναφέρθηκε στον δυναμικό όπως τον χαρακτήρισε Σύλλογο, μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία που έχει με την Δημοτική Αρχή και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προκλήσεις του 2023, που είναι πολλές και πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Δυστυχώς –είπε- συνεχίζεται η φρίκη του πολέμου, η ακρίβεια στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά, που κατατρώνε το εισόδημα του λαού. Συνεχίζεται και η πετσοκομμένη χρηματοδότηση του Δήμου μας, όπως και η απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Αυτή είναι η «ανάπτυξη» τους, που δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε για όλους. «Σωτήρες» δεν υπάρχουν. Για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση χρειάζεται αγώνας.

Παρά την δύσκολη αυτή κατάσταση η Δημοτική Αρχή έχει εξασφαλίσει έργα για όλη την πόλη, αλλά και τοπικά, για σχολεία, δρόμους, πλατείες κ.α., σεβόμενη και το τελευταίο ευρώ της ελλιπούς χρηματοδότησης.

Αγωνιστήκαμε επίσης και δεν παραδώσαμε τα «φιλέτα» στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά τα αξιοποιήσαμε για να τα απολαμβάνει ο λαός της πόλης μας. Μιλάμε για το Νότιο Πάρκο, το πάρκο που δημιουργήθηκε στο Έλος της Αγυιάς, το Πλατανόδασος».

Ο κ. Ασπράγακθος, αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο και την δημιουργία γραμμικού πάρκου στην επιφάνεια. «Είμαστε σε επαγρύπνηση –τόνισε- και συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα, να μην επιτρέψουμε η Πάτρα και οι παραλιακές της Κοινότητες να κοπούν στα δύο.

Καλή αγωνιστική χρονιά!».

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες επίσης, ο Πρόεδρος του Αρκτικού Διαμερίσματος, Θύμιος Αγγελόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Νιάρου και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΠ –Καρναβάλι Πάτρας, Δημήτρης Δημισιάνος.

***Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ασπράγκαθος και ο Δημήτρης Δημησιάνος, παραβρέθηκαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Προαστείου «Η Δράση», ευχόμενοι να έχουν μια καλή, ειρηνική, δυναμική χρονιά, με υγεία και ευόδωση των στόχων τους.


Πηγή