Πάτρα: Οι αντιδήμαρχοι Κορδάς κι Ασπράγκαθος στην κοπή πίτας του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

Ο Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κορδάς και Νίκος Ασπράγκαθος, παραβρέθηκαν χθες το απόγευμα στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.

Αρχικά, μετέφεραν τις ευχές του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, για καλή χρονιά, δημιουργική, με υγεία και δύναμη και αμέσως μετά, ο κ. Κορδάς, σε σύντομο χαιρετισμό του, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί ως κλάδος, οικονομικά και εργασιακά, αφού οι μισθοί και οι αμοιβές τους γενικότερα έχουν πέσει κατακόρυφα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που τους οδηγεί συχνά σε κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο του αγώνα για τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Ο Αντιδήμαρχος Έργων Υποδομής, αναφέρθηκε «στα πολλά, μεγάλα και μικρά, έργα που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο μας, προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, που βελτιώνουν τη ζωή, ιδιαίτερα στις λαϊκές γειτονιές, τα οποία θα προχωρούσαν γρηγορότερα, αν ο Δήμος είχε τον αριθμό των μηχανικών που απαιτούνται για το μέγεθός του, δεδομένου ότι οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες. Χρειάζονται –τόνισε- τουλάχιστον άλλοι 50 μηχανικοί στον Δήμο μας για να προχωρήσουν απρόσκοπτα τα έργα, όπως επιβάλλεται και η άρση της απαγόρευσης που έχουν επιβάλλει οι Κυβερνήσεις, για πρόσληψη πολλών δεκάδων μόνιμων εργαζομένων, πολλών ειδικοτήτων».

Καταλήγοντας, επισήμανε, ότι χρειάζεται συντονισμένος και οργανωμένος αγώνας απ’ όλους τους εργαζομένους, όλων των ειδικοτήτων και των επιστημών, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Σε αυτόν τον αγώνα, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των αυτών που αγωνίζονται και διεκδικούν».


Πηγή