ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΠΑΙΝΑΣ

Φ13-768x1024.jpg

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Απόλπανας ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν την Κυριακή 29-1-23 στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη Συμμετοχή και Επιτυχία στην Πιτσαρία Όαση με φαγητό και ζωντανή ορχήστρα.

Το Δ.Σ. αφού χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους, διάβασε και έναν πρόχειρο απολογισμό για τις δράσεις του κατά την περασμένη χρονιά, ήτοι:

  1. Έκδοση καρτών και ημερολογίων
  2. Δώρα για τους μαθητές του νηπιαγωγείου τα Χριστούγεννα (2021-2022)
  3. Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας (2022).
  4. Άμεση παρέμβαση με οικονομική ενίσχυση στον πυρόπληκτο συμπολίτη μας στην περσινή πυρκαγιά στην Απόλπαινα.
  5. Καθιέρωση εορτασμού των Εθνικών Εορτών της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου με εκδήλωση και κατάθεση Στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων (προσφοράς του Π.Σ).
  6. Καθιέρωση του εορτασμού του Πολιούχου της Απόλπαινας (2 Μαίου), με εκδήλωση και κεράσματα.
  7. Πραγματοποίηση διήμερης εκδρομής τον Ιούλιο, για παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στην Επίδαυρο με διαμονή στο κέντρο του Ναυπλίου.
  8. Πραγματοποίηση εβδομαδιαίας ανοιχτής έκθεσης ζωγραφικής (open art) στην κεντρική πλατεία του χωριού τον Αύγουστο, της συντοπίτισσάς μας Τέττας Κούρτη Πελεκούδα.
  9. Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για το γηροκομείο Λευκάδας τόσο με την δική μας οικονομική συμμετοχή όσο και με την αναζήτηση σε είδος στα σούπερ μάρκετ της πόλης, όπου και ανταποκρίθηκαν μόνο τα Μάρκετ: ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. αλλά και σε είδη πρώτης ανάγκης, στο γηροκομείο Λευκάδας.
  10. Πλήθος εγγράφων και παραστάσεις δια ζώσης σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Βουλευτή Λευκάδας, Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, Αστυνομική Δ/νση Λευκάδος, Τ.Σ. Κοινότητας Απόλπαινας, και ΕΛΤΑ Λευκάδας για ζητήματα που απασχολούν τη ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων του χωριού, όπως: την έλλειψη Ταχυδρόμου, επικινδυνότητα του δρόμου, (ελλιπής σήμανση, τα αυξημένα όρια ταχύτητας και η άναρχη οδήγηση κ.λ.π.).
  11. Απόφαση για χάραξη μονοπατιών.

Το Δ.Σ. ευχαρίστησε, όλους όσους το τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση και επεσήμανε ότι όλα τα παραπάνω, που με τις μικρές του δυνάμεις υλοποιήθηκαν κατά την περασμένη χρονιά (παρ’όλες τις αντίξοες συνθήκες λόγω covid 19), οφείλονται κυρίως στην στήριξη και συνδρομή των Μελών του, κ’αυτό είναι η καλύτερη επιβράβευση δίνοντάς του δύναμη, ώθηση και διάθεση για Συνέχεια!

Τέλος υπενθύμισε σε όλους ότι ο Σύλλογος διανύει 30 χρόνια ζωής (1993) και ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός του Αμπαλί και ζήτησε απ’όλους να το στηρίξει με την ενεργή συμμετοχή του στην προσπάθεια δημιουργίας γυναικείας ομάδας, και ευχήθηκε σε όλους, Καλή Χρονιά με υγεία, ειρήνη, ευημερία!

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Σκληρού Γεωργία

The post ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΠΑΙΝΑΣ first appeared on Lefkas News.


Πηγή