ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ, ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΔΟΜΗΣΗ, ΖΕΥΞΗ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ […]

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ Σωτήρη Σκιαδαρέση πραγματοποιήθηκε , με την παρουσία κλιμάκιου συνεργατών μου, χτες ημέρα Τετάρτη, 29-3-2023, στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση επί των θέσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου, για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού μας, αλλά και σε θέματα που άμεσα ή έμμεσα απασχολούν όλον τον πληθυσμό.

Έγινε ένας πραγματικά εποικοδομητικός διάλογος, όπου φωτίστηκαν από διάφορες οπτικές γωνίες τα τρέχοντα σοβαρά θέματα , που είτε έπρεπε να έχουν διευθετηθεί , είτε προωθούνται λύσεις τους, ή αναζητούνται ακόμα οι τρόποι επίλυσης τους.

Τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος , ήταν ανάμεσα στ άλλα, οι συνέπειες του νόμου για τις Δασικές Εκτάσεις και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις ρυθμίσεις για την Εκτός Σχεδίου και την κατά Παρέκκλιση δόμηση και οι πιθανές απειλές κατά των περιουσιών των Λευκαδίων.

Επίσης ο τρόπος που έχει αναπτυχθεί αλλά και αναπτύσσεται ο τουρισμός στη Λευκάδα, τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί από την αλόγιστη χρήση του AirBnB στον κλάδο των Επιχειρηματιών τουρισμό και πώς αυτό θα μπορούσε να διορθωθεί , με όφελος για όλες τις πλευρές.

Έγινε μια υπεύθυνη κι εκτεταμένη συζήτηση για την προωθούμενη λύση Ζεύξης της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία , την κατάσταση της ακτής του Αϊ Γιάννη σε συνδυασμό με την δρομολογημένη από την Δημοτική αρχή λύση της απόρριψης των λυμάτων του βιολογικού στην Γύρα, (ένα απ τα καλύτερα σημεία της Λευκάδας και σήμα κατατεθέν των απανταχού Λευκαδίων), την συντελεσθείσα καταστροφή του Διαύλου καθώς επίσης και το έργο « ανάπλασης» του Πάρκου της Παραλίας και της ευρύτερης περιοχής.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι αυτά είναι επίμονα και σύγχρονα προβλήματα , που όμως η διευθέτηση τους γίνεται η προωθείται με παρωχημένους τρόπους επίλυσης προτάθηκαν εδώ και πάνω από 25 χρόνια, όταν όλες οι τότε συνθήκες , σήμερα έχουν αλλάξει δραματικά. Τονίστηκε η έλλειψη διαβούλευσης κι ενημέρωσης των πολιτών, πράγμα που σίγουρα δημιουργεί προβλήματα στην αποδοχή και την ποιότητα των προωθούμενων επιλογών.

Τέθηκαν επίσης θέματα, όπως η κατάσταση των υποδομών του νησιού πχ, καλύτεροι και ασφαλέστεροι δρόμοι, η έλλειψη πολλών και σωστών παρκινγκ σ όλο το νομό και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο το θέμα του Σχεδίου Πόλης του Νυδριού.

Τέλος ένα επίσης μεγάλου ειδικού βάρους ζήτημα που συζητήθηκε, είναι η μη λειτουργία του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ Τμήματος στη Λευκάδα, όπως αυτό ψηφίστηκε το 2018 , με την ταυτόχρονη λειτουργία εντός των Πανεπιστημίων των προγραμμάτων σπουδών (2) διετούς διάρκειας εντός των Πανεπιστημίων για την απόκτηση τεχνικών γνώσεων ανώτερου επιπέδου και παραχώρηση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων επιπέδου 5. Η έδρα αυτών των σπουδών για τα Ιόνια θα ήταν η Λευκάδα. Στην ίδια ενότητα αναφέρθηκε και μη λειτουργία του Ινστιτούτου Έρευνας της Ιστορίας «Νίκος Σβορώνος» του οποίου η ίδρυση, έγινε με τον ίδιο νόμο του 2018.

Θέλω , ως π. Βουλευτής Λευκάδας και νυν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ _ΠΣ, να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη για την διάθεση ενημέρωσης που έδειξε στη συνάντηση μας , την διεξοδική ανάλυση των θέσεων που άπτονται των ενδιαφερόντων του Επιμελητηρίου, αλλά και τους συνεργάτες του για την άψογη φιλοξενία.

Θέλω επίσης να διαβεβαιώσω τον κόσμο του «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» στη Λευκάδα, ότι σε περίπτωση εκλογής μου, και μετά από τις απαραίτητες διαβουλεύσεις θα είμαι συμπαραστάτης στα δίκαια προβλήματά τους.

Σταύρος Γρηγόρης

The post ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ, ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΔΟΜΗΣΗ, ΖΕΥΞΗ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ first appeared on Lefkas News.


Πηγή