H Ώρα Πατρών για την αναβολή του διοικητικού συμβουλίου στο ΒΙΟΠΑ

Την ακόλουθη επιστολή απέστειλε χθες λίγη ώρα προ της έναρξης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΙΟΠΑ, ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Ρώρος προς τον κ. Μελά, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και του Βιοτεχνικού Πάρκου Γλαύκου Πάτρας Α.Ε. σε σχέση με προγραμματισμένη συνεδρίαση ΔΣ την 16/02/2023 και ώρα 20:00

"Έχετε συγκαλέσει εκ νέου για σήμερα, Τρίτη 16/3/2023 ημέρα Γενικής & Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης με συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και άλλων συνδικαλιστικών φορέων, Διοικητικό Συμβούλιο στο ΒΙΟΠΑ. Το ίδιο είχατε κάνει και την προηγούμενη εβδομάδα όπου υπήρχε αυτή η παλλαϊκή συγκέντρωση στην πόλη μας με αποτέλεσμα λόγω μη προσέλευσης των μελών να μην υπάρχει καν η απαιτούμενη απαρτία, η οποία οδήγησε σε νέο ΔΣ. Αναμέναμε μέχρι τώρα να έχετε αποστείλει με δική σας πρωτοβουλία για την αναβολή αυτής της συνεδρίασης, εις μάτην όμως. Από τη μία η Δημοτική Αρχή συμμετέχει σύσσωμη στην απεργία όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζικές κινητοποιήσεις και απεργία, από την άλλη ανοίγει η κερκόπορτα του απεργοσπάστη, δίνοντας λάθος μηνύματα και προφανώς υποχρεώνοντας τη γραμματειακή υποστήριξη να συμμετέχει, ως απεργοσπάστης.
Κυρίως όμως, είναι πολιτικά ανορθόδοξο να πραγματοποιείται Διοικητικό Συμβούλιο ημέρα απεργίας, όταν γνωρίζετε ότι ακόμα και μέλη του ΔΣ ανήκουν στον συνδικαλιστικό χώρο.
Σας καλούμε να αναβάλλετε το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο στο ΒΙΟΠΑ και να ορίσετε εκ νέου, νέα ημερομηνία, καλούμε δε και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ να συμμεριστούν την πρόταση μας."

Ακολούθησε ενημέρωση από τη Διοίκηση, προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι η συνεδρίαση αναβάλλεται. Έστω και την τελευταία στιγμή από την πλευρά της δημοτικής αρχής, αντιλήφθηκαν το λάθος της αρχικής τους επιλογής για προγραμματισμό ΔΣ ταυτόχρονα με τις κινητοποιήσεις του λαού και των εργαζομένων. Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο ελάχιστο μέλλον που τους απομένει στη διοίκηση του Δήμου και των Οργανισμών του.


Πηγή