Οι εθελοντές «έσωσαν» την παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού (pics)

Γλίτωσαν τα χειρότερα οι εθελοντές με την υπεράνθρωπη προσπάθεια τους να κρατήσουν όρθια τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής και ήταν αυτοί που την οδήγησαν στη λήξη της.

Διαφορετικά η παρέλαση κινδύνεψε να μην λήξει, με το όλο θέμα που δημιουργήθηκε στην "ουρά" της όταν έφτασε στο τέλος της και με τη μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε εξαιτίας της συμπεριφοράς συγκεκριμένου πληρώματος.

Το θέμα που δημιουργήθηκε είχε διπλή πτυχή: Από την μία τα υπόλοιπα πληρώματα που ήταν πίσω από το συγκεκριμένο πλήρωμα διαμαρτύρονταν και δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλο και από την άλλη ο κόσμος λόγω και των ηχείων που δεν ακούγονταν νόμιζε ότι η παρέλαση σταμάτησε και πήγε να μπει μέσα.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς οι εθελοντές του Πατρινού Καρναβαλιού έτρεχαν και δεν έφταναν προσπαθώντας να συγκρατήσουν πληρώματα με εκατοντάδες νεαρούς που ήταν σε ξέφρενη κατάσταση και ζητούσαν να παρελάσουν.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλο αυτό είναι ότι πέρα από την καρναβαλική παιδεία που απουσιάζει και τα όποια λάθη μπορεί να έγιναν ή κάποιες ατέλειες που ήταν αισθητές στην παρέλαση είναι ότι για να υπάρξουν βελτιώσεις και να μην έχουμε ζητήματα, είναι ανάγκη να μεγαλώσει ο αριθμός των εθελοντών του Πατρινού Καρναβαλιού.

Είναι ανάγκη να βρεθούν δηλαδή άτομα που να θυσιάσουν το καρναβάλι και τη διασκέδαση τους για να τρέξουν για τα ζητήματα που αφορούν τις παρελάσεις ή και την ίδια την διοργάνωση. Όπως κάνουν αυτοί οι άνθρωποι που είναι στην ομάδα που έχει συγκροτήσει ο Ανέστης Χανουμίδης, που φέτος είχε και τον γενικό συντονισμό των παρελάσεων.

Το να βρεθούν τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι εύκολο και για αυτό τόσο ο δήμος και η ΚΕΔΗΠ, όσο και οι καρναβαλιστές και τα πληρώματα πρέπει να τους προσέξουν.

Φέτος από όλη αυτή την ομάδα των εθελοντών που είχε συγκροτηθεί για το καρναβάλι, έμειναν μόλις 20 με 25 άτομα όταν είδαν περί τίνος πρόκειται και πού θα «έμπλεκαν».

25 άτομα, μαζί με ορισμένους σεκιούριτι για την παρέλαση που συμμετέχει πάνω από 50.000 κόσμος είναι τουλάχιστον λίγα για το αν συμβεί το παραμικρό. Άτομα ορισμένα εκ των οποίων λόγω της τριετούς απουσίας παρελάσεων δεν είχαν και τόση μεγάλη εμπειρία, δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.

Όμως η εμπειρία αποκτιέται στην πράξη, ο κ. Χανουμίδης (που έχει μια μεγάλη εμπειρία, με πολυετή θητεία στο καρναβάλι) έχει κάνει μια σημαντική δουλειά, η ομάδα υπάρχει και πρέπει να μείνει σταθερή – αλλά και να ενισχυθεί – οπότε από τη νέα χρονιά υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να διορθωθούν τα όποια λάθη και να γίνουν οι ανάλογες βελτιώσεις.

Οι εθελοντές «έσωσαν» την παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού  (pics) Οι εθελοντές «έσωσαν» την παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού  (pics) Οι εθελοντές «έσωσαν» την παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού  (pics)


Πηγή