Πάτρα: Το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων και οι οδοί που περιλαμβάνονται σε αυτό

Τέσσερις ποδηλατόδρoμους περιλαμβάνει το δίκτυο για την ανάπλαση της Κάτω πόλης, του έργου που είναι να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, στην Πάτρα.

Πρόκειται για οδούς στις οποίες στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που είναι να γίνουν θα διαμορφωθούν ειδικοί διάδρομοι που θα είναι για τα ποδήλατα, έχοντας τα αντίστοιχα χρώματα και τις σχετικές σημάνσεις.

Ο πρώτος ποδηλατόδρομος που θα δημιουργηθεί είναι στην Αγίου Νικολάου, ο δεύτερος στην Κανάρη, ο τρίτος στην Σισσίνη και ο τέταρτος στην Αλεξάνδρου Υψηλάντου.

Το δίκτυο αυτό θα διαμορφωθεί πάνω σε οδούς που θα είναι πεζοδρομημένοι, ενώ οι δύο από τους ποδηλατόδρομους θα είναι κάθετοι (Κανάρη και Αγίου Νικολάου ) και θα ενώνονται με τον παραλιακό.

Ο τρίτος αυτός της Σισσίνης θα αφορά την ένωση της Άνω με την Κάτω πόλη και ο τέταρτος (ο μοναδικός οριζόντιος), αυτός της Αλεξάνδρου Υψηλάντου θα έχει τον χαρακτήρα της αστικής περιήγησης με ποδήλατο.

Ουσιαστικά όμως το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων δεν θα περιοριστεί στις παραπάνω οδούς. Από τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος του ιστορικού κέντρου θα πεζοδρομηθεί, θα δίνεται η δυνατότητα μετακίνησης με το ποδήλατο και σε άλλα σημεία της πόλης.

Για παράδειγμα η Γεροκωστοπούλου και η Τριών Ναυάρχων που θα πεζοδρομηθούν έως στο τέρμα τους, θα ενώνονται με τον παραλιακό ποδηλατόδρομο και ουσιαστικά θα ανήκουν στο δίκτυο.

Το ίδιο θα ισχύει και για άλλες κάθετες οδούς της Πάτρας, αρκεί να επιτευχθεί ο στόχος της ανάπλασης, δηλαδή της μείωσης της διέλευσης των οχημάτων από το κέντρο της Πάτρας.


Πηγή