Σημαντική πρωτοβουλία για την επιμόρφωση των μαθητών από τον σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας “Κωστής Παλαμάς […]

Η παρουσίαση του βιβλίου –λευκώματος του Προέδρου του Συλλόγου και συγγραφέα Δρ.Μαλλιά Θεόδωρου με τίτλο «Οι Καλλιτέχνες δημιουργούν Πολιτισμό» στην Αγορά Αργύρη βρήκε πλήρη πρακτική ανταπόκριση στο έγγραφο κάλεσμα του Συλλόγου προς την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, για την σημαντικότητα της πραγματοποίησης επίσκεψης και ξενάγησης των μαθητών των Σχολείων στην καταπληκτική έκθεση εικαστικών που παρουσιάζουν οι Καλλιτέχνες του Συλλόγου στα πλαίσια του Γ΄ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΕΧΝΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και τα 80 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου μας Εθνικού ποιητή Κωστή Παλαμά.

Μια πρωτοβουλία που τιμά ιδιαίτερα τους διοργανωτές της εκδήλωσης, την υπεύθυνη εκδηλώσεων κα.Γιάχου Γεωργία και τους Καλλιτέχνες που παρέχουν την δυνατότητα στον κάθε επισκέπτη της έκθεσης και ιδιαίτερα στα παιδιά, παράπλευρα με την αισθητική θέαση του καλλιτεχνήματος, να γίνονται συγχρόνως και αναγνώστες των έργων των Ελλήνων ποιητών. Κάτω από κάθε έργο ζωγραφικής αναγράφεται και ένα αντίστοιχο ποίημα των Ελλήνων ποιητών.

Μια μεγάλη εκπαιδευτική και επιμορφωτική πρωτοβουλία που είχαν την ευαισθησία να ανταποκριθούν οι δάσκαλοι του Δημοτικού της περιοχής Άρλα, ο κος Βασιλείου Παναγιώτης, η Μεντέ Ξανθή και ο κα.Γεωργακοπούλου Σπυριδούλα που μαζί με τα 38 παιδιά άντλησαν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία λουσμένη από την πανδαισία των χρωμάτων των έργων γύρω τους συντροφιά με την ζεστή επιμορφωτική ξενάγηση του Προέδρου Δρ.Μαλλιά Θεόδωρου και του καθηγητή Εικαστικών κ.Θεοδωρόπουλου Ιωάννη.

Οι μαθητές πλημμυρισμένοι από ενθουσιασμό, θαύμασαν το έργο των καλλιτεχνών ενημερώθηκαν για το κίνητρο της θεματογραφίας τους, έμαθαν βασικά στοιχεία που αφορούν τις διάφορες τεχνοτροπίες, γνώρισαν και απήγγειλαν τα ποιήματα των Ελλήνων ποιητών και τέλος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο χρησιμοποίησαν πινέλα και μπογιές για να εκφράσουν το προσωπικό τους καλλιτεχνικό ταλέντο. Ευελπιστούμε το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό αυτό χάρισμα και την μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία να το νοιώσουν όλα τα παιδιά μας. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη μέχρι της 30 Μαρτίου, 9-1 και 5-9.


Πηγή