Πάτρα: Τη λύση για δημοτική θεατρική σκηνή τον χειμώνα μπορεί να δώσει και το Παλαιό Αρσάκειο

Η λύση για τις επόμενες χειμερινές σεζόν και για όσο διάστημα το θέατρο του Απόλλων μένει κλειστό, μπορεί να έρθει μέσα από ένα κτιριακό συγκρότημα που έχει ανακαινιστεί και είναι έτοιμο να παραδοθεί.

Αυτό τονίζουν θεατρικοί και καλλιτεχνικοί κύκλοι που γνωρίζουν το θέμα με την έλλειψη πολιτιστικών υποδομών της Πάτρας, από τη στιγμή που η πόλη δεν φρόντισε για την δημιουργία ενός μεγάλου θεάτρου και μιας εναλλακτικής θεατρικής σκηνής παρόλο που γνώριζε ότι κάποια στιγμή το Απόλλων θα χρειαστεί να κλείσει.

Η λύση αυτή μπορεί να έρθει μέσα από το Παλαιό Αρσάκειο. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τους χώρους του κτιριακού συγκροτήματος η μια εκ των δύο μεγάλων αιθουσών μπορεί να διαμορφωθεί σε θεατρική σκηνή και σε ένα θέατρο που θα χωράει πάνω από 250 με 300 θεατές.

Θα είναι δηλαδή μεγαλύτερης χωρητικότητας από αυτό του Μπάρι που δεν είναι χωράει περισσότερους από 100 θεατές – πλην όμως έχει τις υποδομές – αλλά και μεγαλύτερο από τα περισσότερα μικρά θέατρα της πόλης, με τα οποία βρίσκεται σε συζητήσεις το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για συνεργασία από τη στιγμή που το υπουργείο Πολιτισμού το ειδοποίησε ότι το Απόλλων θα πρέπει να κλείσει για την φετινή σεζόν.

Η μια εκ των δύο μεγάλων αιθουσών του Αρσακείου θα δώσει στο νέο δημαρχιακό μέγαρο μια πολιτιστική ταυτότητα, κάτι που αποτελεί και ένας από τους στόχους της ανακαίνισης και αναβάθμισης του έργου που ολοκληρώνεται, ενώ έχει τις δυνατότητες και τις υποδομές για να γίνει θεατρική σκηνή.

Μια θεατρική σκηνή που θα έχει μια μόνιμη βάση και θα μείνει στην πόλη και αργότερα όταν ολοκληρωθεί η συντήρηση του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, αλλά και αυτή του Εργοστασίου Τέχνης, του λεηλατημένου θεάτρου που, παρά τις προβλέψεις, δεν προχώρησε η ανακαίνιση του, πριν από το κλείσιμο του Απόλλων.

Η σκηνή του Παλαιού Αρσακείου θα είναι μια από τις μικρές θεατρικές σκηνές που προστεθεί στις υποδομές της Πάτρας, μαζί με το θέατρο που θα έχει ο Πολυχώρος του πρώην ΑΣΟ για τους χειμερινούς μήνες. Κι φυσικά η ύπαρξη του δεν αποκλείει την δημιουργία ενός μεγάλου θεάτρου χιλιάδων θέσεων στην περιοχή του Ριγανόκαμπου.


Πηγή