Οι Αντιπεριφερειάρχες Φωκίων Ζαΐμης και Γεωργία Ντάτσικα στην ημερίδα για τη «Νεανική Παραβατικότητα» στην Αιγ […]

Το ενδιαφέρον των πολιτών συγκέντρωσε η ημερίδα για τη νεανική παραβατικότητα, η οποία διοργανώθηκε τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 από τον Δήμο Αιγιαλείας, το Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας, όπως επίσης την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιάλειας.

Στην ημερίδα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας,Φωκίωνα Ζαΐμη και την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, Γεωργία Ντάτσικα.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Ζαΐμης τόνισε τη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης απέναντι στο φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ζήτημα που έχει προσλάβεισημαντικές διαστάσεις. «Η βία δεν είναι η λύση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τα δύο μεγάλα «όπλα» της χώρας μας είναι η Ελληνική Οικογένεια και η Ορθοδοξία. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους δύο αυτούς ισχυρούς θεσμούς, που βάλλονται, και εν συνεχεία μέσα από δράσεις να προσεγγίσουμε τους νέους. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα στηρίξει κάθε ιδέα προς αυτή την κατεύθυνση μέσα από το νέο ΕΣΠΑ», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Από την πλευρά της η κ. Ντάτσικα αναφέρθηκε σε σχετικές δράσεις που προγραμματίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Στο Σχέδιο Δράσης 2021-2027 με τίτλο «Υγεία και Κοινωνία για όλους», έχουν ενταχθεί δράσεις για την πρόληψη και καταστολή του σχολικού εκφοβισμού, όπως επίσης δράσεις ενημέρωσης, εκπαίδευσης και υλοποίησης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης».Καταλήγοντας η Αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι ανοιχτή σε προτάσεις συνεργασίας με όλους τους φορείς, ενώ συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους.

Οι Αντιπεριφερειάρχες Φωκίων Ζαΐμης και Γεωργία Ντάτσικα στην ημερίδα για τη «Νεανική Παραβατικότητα» στην Αιγιαλεία


Πηγή