ΕΙΝΑ: Ψήφισμα στήριξης κινητοποιήσεων Δήμου Πατρέων

Η Δημοτική Αρχή Πάτρας, από θέση αντιπολίτευσης στις Κυβερνητικές πολιτικές, έχει αποδείξει πως αγωνίζεται ενάντια στην ανεργία, για δουλειά με δικαιώματα. Διεκδικεί επαρκή χρηματοδότηση από τις Κυβερνήσεις, κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Δήμου, με μοναδικό κριτήριο να καλύψει τις ανάγκες του πατραϊκού λαού.

Έχει στηρίξει και στηρίζει έμπρακτα τους συμβασιούχους που έχουν εργαστεί στο Δήμο, αποκαλύπτοντας την αλήθεια και τους πραγματικούς ενόχους που ευθύνονται για την εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων που αναζητούν θετικές δικαστικές αποφάσεις, ενώ ταυτόχρονα έχει πληρώσει πάνω από 17 εκατομμύρια για την κάλυψη της μισθοδοσίας τους.

Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι: Κράτος , Κυβέρνηση και Επιχειρηματικοί Όμιλοι!

Οι ίδιοι που ευθύνονται για την τραγική υποχρηματοδότηση σε Υγεία-Πρόνοια, που θεωρούν ότι η υγεία, η μόνιμη εργασία, οι αυξήσεις στους μισθούς είναι πολυτέλεια!

Στηρίζουμε και καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση στο Δημαρχείο, ώρα 10πμ, και τη Δευτέρα 15/4 στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Διεκδικούμε:

  • Να δοθεί εδώ και τώρα η χρηματοδότηση πουν δικαιούται ο Δήμος Πατρέων, σύμφωνα με το Νόμο «Καλλικράτη», καθώς και τα παρακρατηθέντα (από 91 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ο Δήμος λαμβάνει 24).
  • Εδώ και τώρα έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Πατρέων για την κάλυψη της μισθοδοσίας και της ασφάλισης των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που παραμένουν στο Δήμο με δικαστικές αποφάσεις.
  • Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του δήμου μέσω ΑΣΕΠ, μοριοδότηση όλων όσων εργάστηκαν στο Δήμο (μέσω ΟΑΕΔ κλπ.) και απέκτησαν εμπειρία.
  • Να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
  • Μισθός και δικαιώματα, σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα των συμβασιούχων μέσω προγραμμάτων.


Πηγή